Måndag
10 Apr 1 match
Tisdag
11 Apr 2 matcher
Onsdag
12 Apr 2 matcher
Torsdag
13 Apr 2 matcher
Fredag
14 Apr 2 matcher
Lördag
15 Apr 1 match
Söndag
16 Apr 1 match
Måndag
17 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 2 matcher
Hemma
Mora
MORA
Borta
Karlstad
KAR

Lunds första seger - och topplagen segrade

21 november 2020 19:05
SSL Dam

Lund plockade sin första historiska seger i SSL efter att ha slagit tillbaka Täby - och i övrigt vann topplagen Thorengruppen, Endre, Pixbo och Mora under lördagen.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Täby FC - IBK Lund 5-8 (2-3, 1-3, 2-2)

Mål Täby: Lisa Carlsson 2, Julia Croneld 2, Moa Tschöp

Mål Lund: Deniza Kotzurova 2, Malin Heyden, Ella Hammer, Anna Nilsson, Michaela Miejnkova, Alice Sköld, Minna Karlsson

Rubrikerna

– Äntligen! Nykomlingen Lund tog säsongens första seger - och första segern någonsin i SSL - efter att ha slagit tillbaka Täby med 8-5 på bortaplan. Innan dess hade skånskorna åtta raka förluster.

– Det stod 2-2 i slutet av den första perioden, sedan tryckte Lund på gaspedalen. Ella Hammer satte 3-2 i slutfasen av inledningsakten, och i den andra perioden kom både 4-2 och 5-2. Täby reducerade, men Lund svarade med ett 6-3-mål av Alice Sköld, och i den tredje perioden kom också ett 7-3-mål av Minna Karlsson. Det underläget orkade inte Täby äta ikapp.

– Tjeckiskan Denisa Kotzurova hade stor del i Lund-segern. 22-åringen satte två mål och noterade tre assist, och gjorde således fem poäng. Hyfsad utdelning efter att ha gjort två poäng på fem matcher innan dess.

– Täbys Moa Tschöp sköt ett mål och noterade två assist, och hon har därmed alltjämt gjort poäng i alla matcher i höst.

– Täby åkte på fjärde raka förlusten och är tia i tabellen.

Endre IF - Warberg IC 7-1 (3-0, 2-0, 2-1)

Mål Endre: Wilma Johansson 2, Isabella Ström 2, Elin Roos, Anna Jakobsson, Anna Moberg

Mål Warberg: Andrea Envall

Rubrikerna

– Endre slog tillbaka Warberg med hela 7-1 på hemmaplan. Gotländskorna var aldrig hotade, utan hade 2-0 efter sex och en halv minut och 5-0 efter två perioder, och kunde sedan spela av matchen.

– Isabella Ström har verkligen kommit igång för Endre. 24-åringen sköt två mål mot Warberg har nu gjort sex poäng på tre matcher, att jämföra med två poäng på säsongens sex inledande matcher.

– Endres Ellen Bäckstedt och Warbergs Sandra Hawerman noterade varsin assist och båda har därmed alltjämt gjort poäng i alla matcher under säsongen.

– Endre studsade därmed tillbaka på vinnarspåret direkt efter att ha åkt på säsongens första förlust senast mot Sirius. Laget är tvåa i tabellen, tre pinnar efter ettan Thorengruppen.

– Warberg åkte på fjärde raka bortaförlusten. Laget är sexa i sammandraget.

Nacka Wallenstam IBK - Pixbo Wallenstam IBK 4-8 (1-4, 1-2, 2-2)

Mål Nacka: Philippa Blom 2, Saga Emtell, Cornelia Jansson

Mål Pixbo: Eliska Krupnova 3, Denisa Ratajova 2, Cajsa Elm, Caroline Adelöw, Alicia Svensson

Rubrikerna

– Pixbo slog tillbaka Nacka med 8-4 på bortaplan och det var de tjeckiska stjärnorna som ledde vägen. Eliska Krupnova tryckte in tre av målen medan Denisa Ratajova svarade för två fullträffar. Pixbo gick upp i en 4-1-ledning redan i första perioden och spädde på till 6-2 i mittakten, och Nacka orkade inte hämta ikapp.

– Eliska Krupnova har gjort poäng i alla matcher den här säsongen.

– Denisa Ratajova gjorde ett mål på säsongens fyra första matcher. På de fyra senaste matcherna har hon dunkat in åtta mål.

– Pixbo plockade tredje raka segern och är fyra i tabellen. En poäng skiljer upp till trean Sirius (som inte spelade idag eftersom matchen mot Rönnby flyttades fram).

– Nacka har förlorat tre av de fyra senaste matcherna och är åtta i tabellen.

Malmö FBC - Team Thorengruppen 3-6 (0-1, 1-2, 2-3)

Mål Malmö: Hanna Simonsson, Maja Ekström, Andrea Gämperli

Mål Thorengruppen: Veera Kauppi 2, Myra Aggestål, Cornelia Fjellstedt, Oona Kauppi, Louisa Turton

Rubrikerna

– Thorengruppen fortsätter att imponera och tog en 6-3-vinst borta mot Malmö. Segerrycket kom i början av den tredje perioden när Veera Kauppi inom loppet av en knapp minut gjorde både 4-1 och 5-1.

– Veera Kauppi (två mål, en assist) och Oona Kauppi (ett mål) har alltjämt gjort poäng i samtliga matcher den här säsongen. Oona Kauppi gjorde mål för sjätte matchen i rad.

– Thorengruppens Cornelia Fjellstedt gjorde mål för fjärde matchen i följd.

– Thorengruppen är vunnit alla matcher under säsongen och har inte tappat en enda poäng så här långt. Laget toppar tabellen med tre poängs marginal ner till tvåan Endre.

– Malmö åkte på tredje raka förlusten. Skånskorna är elva i tabellen.

KAIS Mora - Karlstad Innebandy 6-3 (1-0, 2-1, 3-2)

Mål Mora: Moa Gustafsson 2, Jenna Saario, Josefin Svarfvar, Jessika Eriksson, Agnes Sälgström

Mål Karlstad: Felicia Nordh, Linnea Juhlin, Nathalia Vikström

Rubrikerna

– Mora slog tillbaka Karlstad med 6-3 på hemmaplan, men det var länge tajt. Mora ledde med både 2-0 och 4-1, men i den tredje perioden så närmade sig Karlstad och var så nära som ett 3-4-underläge. Med tre minuter kvar så gjorde Agnes Sälgström 5-3 för Mora, och i slutminuten så fastställde Moa Gustafsson slutresultatet till 6-3.

– Moa Gustafsson satte två bollar för Mora och gjorde därmed mål för sjätte matchen i följd.

– My Kippilä noterade en assist för Mora och den finländska landslagsspelaren har därmed alltjämt gjort poäng i alla matcher den här säsongen.

– Mora tog andra raka vinsten och har fyra segrar på de fem senaste kamperna. Dalalaget är femma i tabellen och har fyra poäng upp till den åtråvärda fjärdeplatsen (som innebär hemmaplansfördel i slutspelet).

– Karlstad åkte på femte raka förlusten och har inte tagit någon trepoängare sedan uddamålsvinsten mot Malmö i premiären. Laget ligger på plats tretton i tabellen.