Hemma
Falun
FAL
Borta
Rönnby
RÖN

Dramatiska vändningar för Rönnby och Nacka

7 november 2020 19:17
SSL Dam

I den åttonde gången av SSL Dam bjöds det på dramatik i båda lördagsmatcherna. Rönnby vände underläge till seger och tre poäng borta mot Falun, varefter Nacka straffbesegrade Lund efter att ha kvitterat matchen med fem sekunder kvar i period 3.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Jönköpings IK - KAIS Mora (uppskjuten)

Matchen är uppskjuten.

IBF Falun - Västerås Rönnby IBK 3-5 (0-2, 3-1, 0-2)

Mål Falun: Agnes Edlund, Ingela Hansson, Emelie Björklund

Mål Västerås: Jonna Sjöberg 2, Julia Sidklev Persson, Linnéa Nilsson, Lisa Söderlund

Rubrikerna

– I en svängig match där Rönnby inledde och avslutade bäst vände Falun underläge 0-2 till ledning 3-2 på mindre än fem minuter i mittperioden. Därefter avslutade Rönnby med tre raka mål och vann.

– Gästernas Jonna Sjöberg inledde målskyttet i den första perioden med 0-1 och avslutade detsamma i matchens sista minut med 3-5. Hon står nu på fem mål på åtta matcher denna säsong.

– Skotten noterades till 10-29, varav sista perioden slutade 2-13.

– I och med trepoängaren går Rönnby upp på tio poäng i tabellen efter åtta matcher och tar därmed ett kliv uppåt, bland annat förbi Falun.

IBK Lund - Nacka Wallenstam IBK 6-7 SO (2-1, 3-1, 1-4, 0-0, 0-1)

Mål Lund: Alice Sköld 2, Minna Karlsson, Emma Heander, Michaela Mlejnkova, Denisa Kotzurova

Mål Nacka: Saga Emtell 2, Philippa Blom 2, Johanna Arvidsson, Mathilda Ekenlinde

Rubrikerna

– Efter sju omgångar hade nykomlingen IBK Lund tagit en poäng. Efter åtta har de nu dubblerat det, men det var väldigt nära att det blev första segern.

– Nacka hamnade i underläge 0-2 och jagade ikapp till 2-2 i början av mittperioden. Därefter gjorde Lund tre raka mål innan den andra pausen. Den tredje perioden blev högdramatisk och kvitteringen till 6-6 från Nacka kom efter 19:55.

– Fyra spelare i Lund svarade för minst två poäng: Alice Sköld (2+1), Minna Karlsson (1+1), Emma Heander (1+1) och Michaela Mlejnkova (1+1).

– 17-åriga Saga Emtell i Nacka svarade för sina tre första SSL-poäng i form av två mål och en assist i hennes blott andra SSL-match i karriären.

– Efter 03:52 av förlängningen fick Lund straff, men Stephanie Dalbjer i Nacka räddade Minna Karlssons skott. Därefter avgjordes matchen av Nacka i straffläggningen.