Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Jönköping
JIK

Warberg och Jönköping plockade skrällvinster

12 december 2020 17:20
SSL Dam

Lördagen bjöd på dubbla knallar i SSL Dam. Warberg och Jönköping tog överraskande uddamålsvinster mot Thorengruppen respektive Täby.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Warberg IC - Team Thorengruppen 5-4 (4-3, 1-0, 0-1)

Mål Warberg: Sofie Karlsson, Cecilia Habib Westh, Alice Bengtsson, Sanna Olsson, Pernilla Hermansson

Mål Thorengruppen: Amanda Delgado Johansson, Cornelia Fjellstedt, Maja Viström, Oona Kauppi

Rubrikerna

– Warberg svarade för en knall när det blev en 5-4-seger hemma mot Thorengruppen. Warberg hade målmässigt grepp under stora delar av matchen och ledde med 4-3 efter den första perioden, och spädde sedan på till 5-3 i mittakten. Thorengruppen kom inte närmare än en 4-5-reducering av Oona Kauppi i den sista perioden.

– Sandra Hawerman noterade två assist för Warberg och 21-åringen har därmed alltjämt gjort poäng i alla matcher den här säsongen.

– Thorengruppens Cornelia Fjellstedt gjorde mål för sjunde matchen i rad.

– Thorengruppen vann skotten med hela 24-9.

– Warberg har klättrat på en poängstege i de fyra senaste matcherna: noll poäng mot Endre, en poäng mot Malmö, två poäng mot Rönnby och nu tre poäng mot Thorengruppen. Hallänningarna är sexa i tabellen.

– Thorengruppen inledde säsongen med tio raka segrar, men har nu förlorat två matcher i följd. Laget toppar trots senaste nederlagen tabellen två poäng före Pixbo.

Täby FC - Jönköpings IK 5-6 (0-4, 4-2, 1-0)

Mål Täby: Ellen Nyman 2, Moa Tschöp, Julia Croneld, Matilda Sjödin

Mål Jönköping: Emma Thorsson, Alma Kilpeläinen, Moa Jakobsson, Emmy Rommedahl, Fanny Kruse, självmål

Rubrikerna

– Jönköping slog tillbaka Täby med 6-5 på bortaplan mycket tack vare en drömstart på matchen. JIK gick ifrån till 4-0 i den första perioden. Täby knaprade in i mittperioden, men JIK fick in viktiga mål fram till 5-2 och 6-4. Den tredje perioden var mållös fram till sista sekunden då Matilda Sjödin reducerade till 5-6, men närmare än så kom inte hemmalaget.

– JIK noterades för fem skott på mål i första perioden... och gjorde fyra mål!

– JIK-trion Emmy Rommedahl, Moa Jakobsson och Alma Kilpeläinen svarade alla för ett mål och en assist.

– Täby vann skotten med hela 31-17.

– Detta var Jönköpings första bortaseger den här säsongen. Innan dagens seger hade laget fem raka bortaförluster. Smålänningarna är tia i tabellen.

– Tabellåttan Täby, där Julia Croneld gjorde mål för åttonde matchen i följd, fortsätter att blanda och ge den här säsongen. Det här var andra raka förlusten efter att innan dess vunnit två matcher i rad.