Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher
Hemma
Thorengruppen
TTG
Borta
Lund
LUND

Thorengruppen och Endre alltjämt perfekta

25 oktober 2020 18:20
SSL Dam

Thorengruppen och Endre vann under söndagen och lagen har alltjämt inte haft något poängtapp i höst - och samtidigt svarade Pixbo för en imponerande vändning mot Rönnby.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Team Thorengruppen - IBK Lund 7-1 (2-1, 3-0, 2-0)

Mål Thorengruppen: Veera Kauppi 2, Myra Aggestål, Cornelia Fjellstedt, Amanda Delgado Johansson, Moa Johansson, Oona Kauppi

Mål Lund: Anna Nilsson

Rubrikerna

– Thorengruppen slog tillbaka Lund med 7-1. Lund sköt 1-0 efter knappt tre minuter, men sedan vände Thorengruppen på matchen och vann alltså med stora siffror.

– Amanda Delgado Johansson, Myra Aggestål, Oona Kauppi och Veera Kauppi gjorde poäng igen, och har gjort poäng i samtliga matcher under säsongen. Veera Kauppi blev målskytt för femte matchen i rad.

– Thorengruppen vann skotten med 35-21.

– Thorengruppen har vunnit samtliga matcher under säsongen och tack vare storsegern mot Lund så gick Umeå-laget också upp i tabelltopp i kraft av bättre målskillnad än Endre.

– Lund har förlorat samtliga matcher under säsongen och nykomlingen väntar alltjämt på första SSL-poängen.

Endre IF - KAIS Mora 5-4 (2-1, 1-0, 2-3)

Mål Endre: Anna Moberg, Anna Jakobsson, Ellen Bäckstedt, Stephanie Boberg, Erika Nilsson

Mål Mora: Moa Gustafsson 2, My Kippilä, Alexandra Terner

Rubrikerna

– Det blev en rafflande match mellan Endre och Mora som hemmalaget till slut kunde vinna med 5-4. Endre ledde med 3-1 efter två perioder, men Mora åt ikapp till 3-3 i sista akten. Endre sköt sedan 4-3 och 5-3 inom loppet av en minut, och Mora kom inte närmare än en 4-5-reducering.

– Ellen Bäckstedt och Wilma Johansson gjorde på nytt poäng för Endre, och duon har gjort poäng i samtliga sex matcher så här långt. Även Moras My Kippilä har gjort poäng i samtliga matcher.

– Moa Gustafsson var poängbäst i Mora med två mål och en assist. Forwarden har gjort två poäng eller mer i fyra raka matcher.

– Endre vann sjätte raka matchen och har tagit full pott poängmässigt i säsongsinledningen. Laget är tvåa i tabellen, bara målskillnad efter ettan Thorengruppen.

– Kais Mora parkerar som sexa i tabellen.

Pixbo Wallenstam IBK - Västerås Rönnby IBK 5-3 (0-2, 1-1, 4-0)

Mål Pixbo: Emma Stenberg, Denisa Ratajova, Rikke Ingebrigtsli Hansen, Eliska Krupnova, självmål

Mål Rönnby: Linnea Hammar 2, Tova Eriksson

Rubrikerna

– Pixbo slog tillbaka Rönnby med 5-3, men det krävdes en stark vändning för att ro segern i hamn. Rönnby ledde med 3-1 efter två perioder, men Pixbo kom tillbaka i tredje akten som hemmalaget vann med 4-0. Det var kvitterat till 3-3 redan efter några minuter av slutperioden, och sedan kom ytterligare två Pixbo-mål vilket säkrade segern.

– Eliska Krupnova sköt ett mål för Pixbo och har därmed gjort poäng i samtliga sex matcher i höst.

– Det var skottsnål match: 14-13.

– Pixbo har tagit full pott på hemmaplan hittills under säsongen, nio av nio poäng. Laget är fyra i tabellen.

– Rönnby har fått en tung start på säsongen. Det här var fjärde raka förlusten och det har bara blivit en seger på sex kamper. Laget är elva i sammandraget.