Måndag
10 Apr 1 match
Tisdag
11 Apr 2 matcher
Onsdag
12 Apr 2 matcher
Torsdag
13 Apr 2 matcher
Fredag
14 Apr 2 matcher
Lördag
15 Apr 1 match
Söndag
16 Apr 1 match
Måndag
17 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 2 matcher
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Endre
END

Topptrion vann - och två riktigt täta möten

17 oktober 2020 19:45
SSL DAM

Endre, Thorengruppen och Sirius - just nu etta, tvåa och trea i tabellen - vann sina matcher under lördagen, och dessutom blev det riktigt tajt mellan Nacka och Malmö samt Mora och Pixbo.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Karlstad IBF - Endre IF 3-9 (0-2, 3-1, 0-6)

Mål Karlstad: Linnea Juhlin, Sara Dahlström, Mikaela Målström

Mål Endre: Wilma Johansson 2, Linnéa Wallgren 2, Erika Nilsson 2, Anna Jakobsson, Stephanie Boberg, Ellen Bäckstedt

Rubrikerna

– Endre vann med hela 9-3 mot Karlstad efter en urladdning i den tredje perioden. Det stod 3-3 efter 40 minuter, sedan exploderade gotländskorna i den tredje perioden som vanns med hela 6-0. Wilma Johansson sköt 4-3 och Linnéa Wallgren skickade in 5-3, och sedan rann det på med mål i en strid ström.

– Ellen Bäckstedt (ett mål, två assist) och Wilma Johansson (två mål, en assist) var poängbäst i Endre med tre poäng vardera. Båda gjorde dessutom poäng för femte matchen i följd.

– Anna Jakobsson gjorde mål igen. 34-åringen håller därmed i sitt snitt med ett mål per match (fem mål på fem matcher).

– Karlstads Linnea Juhlin gjorde mål för fjärde matchen i följd.

– Endre har tagit full pott under säsongen så här långt. På fem matcher har laget tagit maximala femton poäng. Laget toppar tabellen i kraft av bättre målskillnad än Thorengruppen.

– Karlstad åkte på första hemmaförlusten för säsongen efter att ha vunnit de två första hemmamatcherna i höst.

Västerås Rönnby IBK - Team Thorengruppen 3-4 (0-3, 1-1, 2-0)

Mål Rönnby: Isabell Nordin Persson, Izabell Roos, Lisa Söderlund

Mål Thorengruppen: Oona Kauppi, Moa Johansson, Maja Viström, Veera Kauppi

Rubrikerna

– Thorengruppen slog tillbaka Rönnby med 4-3 på bortaplan. Thorengruppen hade en 4-1-ledning efter två perioder, men två snabba reduceringsbollar av Rönnby i början av den tredje perioden skapade nerv i matchen. Fler mål blev det dock inte.

– Amanda Delgado Johansson, Maja Viström, Myra Aggestål, Oona Kauppi och Veera Kauppi gjorde poäng i matchen, och alla fem har gjort poäng i samtliga fem omgångar så här långt. Amanda Delgado Johansson och Myra Aggestål fick dock sina målsviter brutna, båda blev mållösa mot Rönnby efter att ha gjort mål i fyra raka matcher innan dess.

– Rönnby vann skotten med 28-19.

– Thorengruppen är alltjämt obesegrade i höst och har tagit maximala femton poäng på fem matcher. Laget är tvåa i tabellen, bara målskillnad bakom Endre.

– Rönnby förlorade för tredje matchen i rad, och har inlett säsongen med en seger på fem matcher.

Sirius Innebandy - IBK Lund 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

Mål Sirius: Jonna Vuontisvaara 3, Amanda Ljunggren, Mia Vallenius,

Mål Lund: Minna Karlsson, Denisa Kotzurova

Rubrikerna

– Sirius slog tillbaka Lund med 5-2 och Jonna Vuontisvaara var den stora frontfiguren för Uppsala-laget. 19-åringen spelade fram till 2-1, sköt själv 3-1 i slutet av den andra perioden och 4-1 i upptakten av den tredje perioden, och stängde sedan tillställningen med 5-2-bollen dryga fyra minuter från slutet. Tre mål och en assist från hennes klubba alltså.

– Jonna Vuontisvaara hade gjort tre mål på fyra matcher inför idag, nu dubblade hon alltså säsongens målskörd på en match. Ifjol gjorde hon åtta mål på hela säsongen, nu har hon redan noterat sex fullträffar.

– Lund lånade in två tjeckiska spelare i veckan och Denisa Kotzurova blev målskytt direkt i SSL-debuten. Michaela Mlejnkova blev poänglös.

– Sirius plockade tredje raka segern och har vunnit fyra av fem matcher i höst. Laget är trea i en haltande tabell.

– Nykomlingen Lund har inlett säsongen med fyra raka förluster.

Nacka Wallenstam IBK - Malmö FBC 5-4 OT (0-0, 3-2, 1-2, 1-0)

Mål Nacka: Frida Svan, Mathilda Ekenlinde, Daniela Westerlund, Philippa Blom, Ebba Hansson

Mål Malmö: Andrea Gämperli 2, Jennifer Wirén, Ellen Rasmussen

Rubrikerna

– Nacka slog tillbaka Malmö med 5-4 efter övertid, men hade nog gärna haft med sig tre poäng. Nacka ledde nämligen med 3-0 efter drygt tre minuter av matchen och hade en 4-3-ledning inför slutminuten, men Malmö kvitterade efter 59.07 genom Ellen Rasmussen. Nacka fick i alla fall sista ordet på övertid sedan Ebba Hansson avgjort bara fyra sekunder från ett straffavgörande.

– Mathilda Ekenlinde fortsätter att producera mål för Nacka. 18-åringen gjorde ett mål mot Malmö och har nu gjort fem mål på fem matcher.

– Ellen Rasmussen låg bakom tre av fyra mål för Malmö med ett mål och två assist.

– Nacka plockade tredje raka segern.

– Malmö har fått en tung säsongsstart. Det här var fjärde raka förlusten, men i alla fall första inspelade poängen.

KAIS Mora - Pixbo Wallenstam IBK 5-4 STR (1-0, 1-0, 2-4, 1-0)

Mål Mora: Jenna Saario, Lisa Svarfvar, Moa Gustafsson, My Kippilä, Alexandra Terner

Mål Pixbo: Denisa Ratajova, Laura Manninen, Cajsa Elm, Amanda Berggren

Rubrikerna

– Det blev rafflande mellan Mora och Pixbo. Mora ledde med 2-0 efter två perioder, men efter sex och en halv minut av tredje perioden så ledde Pixbo helt plötsligt med 3-2. Det tvingade Mora till en timeout. Mora kvitterade strax därefter, Pixbo tog ledningen på nytt och med 28 sekunder kvar så 4-4-kvitterade Mora, vilket tog matchen till övertid och straffar. Där avgjorde Alexandra Terner och sköt därmed hem två poäng till Mora.

– My Kippilä satte den viktiga 4-4-kvitteringen för Mora, och hon har därmed gjort poäng i alla fem matcherna under säsongen.

– Moa Gustafsson var poängbäst i Mora med ett mål och två assist.

– Eliska Krupnova och Caroline Adelöw noterade poäng för Pixbo och båda har därmed gjort poäng i samtliga fem matcher så här långt.

– Både Mora och Pixbo har inlett säsongen med att vinna tre av fem matcher. I tabellen så är Pixbo fyra och Mora femma, och det skiljer en poäng mellan dem.