END

Skånelagen jagar trendbrott på bortaplan

16 oktober 2020 14:00
SSL Dam

Malmö och Lund har fått en tuff start på säsongen. Båda lagen står på noll poäng efter tre matcher och hoppas kunna bryta förlusttrenden under lördagens bortamatcher, mot Nacka respektive Sirius. I andra änden av tabellen hittar vi den obesegrade duon Endre och Thorengruppen, som under lördagen kan gå upp på fem raka vinster.

Matchen

Karlstad IBF-Endre IF

Lördag 13:00 Colorama Arena

• Karlstad har förlorat samtliga fyra matcher mot Endre under de två senaste säsongerna.
  • Fyra matcher har slutat i fyra segrar för Endre. De två senaste vinsterna har båda varit med uddamålet.

Matchen

Västerås Rönnby IBK-Thorengruppen IBK

Lördag 13:00 Mälarenergi

• Efter jumbon Jönköping är Rönnby det lag som har släppt in flest mål så här långt – 27 stycken.
  • Nu ställs de mot Thorengruppen, som tillsammans med Täby har gjort flest mål offensivt – 29 fullträffar.

Matchen

IK Sirius FBC-IBK Lund Elit

Lördag 14:00 IFU Arena

• Sirius har inlett starkt på hemmaplan. Två matcher har resulterat i fem poäng.
  • Lund har gjort nio mål så här långt – fem av dem har kommit från Minna Karlsson.

Matchen

Nacka Wallenstam IBK-Malmö FBC

Lördag 16:00 Ormingehallen

• Nackas Mathilda Ekenlinde är ligans målfarligaste spelare i powerplay. Hon har gjort tre mål i numerärt överläge på de fyra inledande matcherna.
  • Malmö väntar fortfarande på första vinsten den här säsongen. En anledning till att poängen inte har kommit är att effektiviteten inte har varit den bästa. Skåningarna har bara gjort åtta mål på säsongens tre första matcher.

Matchen

KAIS Mora IF-Pixbo Wallenstam

Lördag 17:00 Idre Fjäll Arena

• KAIS Mora stod för en stark vändning i tredje perioden senast mot Lund, där de gick från 0-2 till 3-2 under de sex sista minuterna.
  • Pixbos Eliska Kruponova fortsätter att leverera. I söndags gjorde hon mål för fjärde matchen i rad.