Lördag
24 Sep 6 matcher
Söndag
25 Sep 8 matcher
Onsdag
28 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 6 matcher
Lördag
01 Okt 2 matcher
Söndag
02 Okt 11 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Warberg
WIC

Galet västkustderby - och flera jämna matcher

9 oktober 2020 22:00
SSL Dam

SSL Dam bjöd på stor underhållning under fredagskvällen. Bland annat ett gastkramande västkustderby, ett målrikt toppmöte, en fyramålsskytt och en häftig vändning.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Pixbo Wallenstam IBK - Warberg IC 5-4 (0-0, 3-1, 2-3)

Mål Pixbo: Eliska Krupnova 2, Amanda Berggren 2, Rikke Ingebrigtsli Hansen

Mål Warberg: Sandra Hawerman 2, Amanda Johansson, Andrea Envall

Rubrikerna

– Vilken dramatik det blev i det heta västkustderbyt mellan Pixbo och Warberg. Hemmalaget Pixbo såg ut att gå mot en säker seger när Amanda Berggren sköt 4-1 i början av den tredje perioden, men Warberg visade moral och kom ikapp till 4-4 efter tre raka mål. Pixbo fick dock sista ordet, och med bara fyra (!) sekunder kvar så avgjorde Amanda Berggren fram till 5-4.

– Pixbo vann skotten med 31-19.

– Pixbo värvade Amanda Berggren från Karlstad till den här säsongen, och ikväll sköt hon sina två första mål för nya klubben. Snacka om att det blev viktiga mål.

– Pixbos Eliska Krupnova samt Warbergs Sandra Hawerman och Andrea Envall gjorde alla mål för tredje matchen i rad, och alla tre har inlett säsongen med fem mål på tre omgångar.

– Warberg hade innan matchen vunnit två raka matcher, så det här var halländskornas första förlust för säsongen.

KAIS Mora - Team Thorengruppen 5-7 (1-4, 2-1, 2-2)

Mål Mora: Moa Gustafsson 2, Josefin Svarfvar, My Kippilä, Jenna Saario

Mål Thorengruppen: Myra Aggestål 3, Veera Kauppi 2, Cornelia Fjellstedt, Amanda Delgado Johansson

Rubrikerna

– Förväntat toppmöte och det var Thorengruppen som drog längsta strået genom att vinna med 7-5. En stark start var matchvinnande för Umeå-laget. Thorengruppen hade 2-0 efter knappt sju minuter, 4-1 efter första perioden och 5-1 en bit in i andra perioden. Mora forcerade, närmade sig och det stod 5-6 i slutminuten, men närmare än så kom inte dalalaget. Istället så fastställde Veera Kauppi slutresultatet i slutsekunderna.

– Myra Aggestål har fått en kanonstart på säsongen. Ikväll blev det ett hattrick och hon har därmed gjort mål i tre raka matcher och står på fem mål och tre assist efter tre omgångar.

– Även Amanda Delgado Johansson gjorde mål för tredje matchen i rad, och Veera Kauppi blev tvåmålskytt för andra matchen i följd.

– Thorengruppen har inlett säsongen med full pott, nio poäng på tre matcher, medan Mora spelat in fyra poäng på lika många matcher.

Täby FC - Endre IF 4-5 (1-1, 1-2, 2-2)

Mål Täby: Julia Zachrisson, Lisa Carlsson, Felicia Forsmark, Ranja Varli

Mål Endre: Ellen Bäckstedt 2, Wilma Johansson, Anna Moberg, Anna Jakobsson

Rubrikerna

– Täby mot Endre är numera ett rivalmöte i SSL efter flera möten i slutspelet, och kvällens match blev jämn och tät. Endre hade en 3-1-ledning i mittperioden, men Täby hämtade ikapp till 3-3 i tredje perioden. Anna Jakobsson gav Endre ledningen på nytt, men Ranja Varli kvitterade. När Ellen Bäckstedt motade in 5-4 för gotländskorna så hade hemmalaget dock inget svar, och Endre vann med 5-4.

– Endre-trion Ellen Bäckstedt, Wilma Johansson och Anna Jakobsson gjorde alla mål för tredje matchen i följd.

– Ranja Varli gjorde mål för tredje matchen i rad för Täby.

– Endre har inlett säsongen med tre raka vinster. För Täby var detta första förlusten efter att ha vunnit de två matcherna innan dess.

Västerås Rönnby IBK - Karlstad IBF 5-6 STR (4-1, 1-3, 0-1, 0-1)

Mål Rönnby: Jonna Sjöberg, Izabell Rydell, Rebecka Lindfors, Linnéa Nilsson, Julia Sidklev Persson

Mål Karlstad: Frida Swahn 2, Linnea Juhlin 2, Mikaela Målström, Mathilda Jansson

Rubrikerna

– Vilken upphämtning och vändning av Karlstad! Rönnby ledde med 5-1 efter halva matchen, men Karlstad lyckades komma ikapp och förbi. Värmländskorna gjorde tre raka mål i mittperioden, och mitt i den sista perioden så satte Frida Swahn 5-5. Fler mål blev det inte under ordinarie tid eller övertid, utan matchen fick avgöras på straffar. Där fullbordade Karlstad vändningen genom ett avgörande av Linnea Juhlin.

– Frida Swahn satte inte bara den så viktiga 5-5-bollen, 21-åringen levererade totalt fyra poäng i matchen (två mål, två assist).

– Rönnby vann skottenstatistiken med 34-20. Hemmalaget vann bland annat skotten med 12-4 i tredje akten, men Karlstad vann alltså den perioden med 1-0.

– Julia Sidklev Persson svarade för ett mål och tre assist i Rönnby.

– Karlstad har inlett säsongen med två vinster på tre matcher. Rönnby har tagit poäng i alla tre matcherna hittills, men det har bara blivit en trepoängare (i övrigt en övertidsförlust och en strafförlust).

Jönköpings IK - Nacka Wallenstam IBK 5-9 (1-2, 3-3, 1-4)

Mål Jönköping: Emmy Rommedahl 3, Gabriella Strandberg, Ellen Åhman

Mål Nacka: Daniela Westerlund 4, Philippa Blom 3, Mathilda Ekenlinde, Matilda Wester

Rubrikerna

– Nacka spelade in säsongens första seger efter att ha besegrat Jönköping med 9-5 på bortaplan. JIK ledde med 4-2 efter halva matchen, men orkade inte hålla emot. Nacka vände på matchen redan i mittperioden och gick till pausvila inför sista med en 5-4-ledning, och sedan späddes siffrorna på i den sista perioden.

– Daniela Westerlund hade en stor kväll. Det finska nyförvärvet slog till med fyra (!) mål och en assist, och 22-åringen satte bland annat både 4-4 och 5-4 i den andra perioden när Nacka vände på tillställningen.

– Även Philippa Blom levererade för Nacka. 19-åringen sköt tre mål.

– Vilken SSL-debut för Emmy Rommedahl! Forwarden, till vardags i Hovslätt i Allsvenskan, fick visserligen bli förlorare i sin första match, men sköt ett hattrick. 20-åringen satte 1-2 och 4-2 under JIK:s starka första halva, och fullbordade sedan sin tremålskväll med att peta in en sista tröstmål med en (!) sekund kvar att spela.

– Jönköping har inlett säsongen med tre raka förluster.

Sirius Innebandy - IBF Falun 6-1 (1-0, 1-1, 4-0)

Mål Sirius: Klara Molin 3, Maja Brodin, Maja Sund, Tuulia Aho

Mål Falun: Erika Andersson

Rubrikerna

– Sirius slog tillbaka nykomlingen Falun med 6-1. Det var jämnt efter två perioder där Uppsala-laget ledde med uddamålet, 2-1, men sedan drog siffrorna iväg. Hemmalaget vann sista perioden med 4-0, och hade utökat till 5-1 redan efter tio minuter av slutakten.

– Landslagsliraren Klara Molin var tongivande för Sirius. 22-åringen sköt tre mål, en kasse i varje period. Det var hennes första mål för säsongen.

– Sirius vann skotten med 28-18.

– Innan matchen så hade Sirius en vinst efter övertid och en förlust, så detta var första trepoängaren för säsongen.

– Falun har inlett säsongen med en vinst och två förluster.