Söndag
02 Okt 10 matcher
Måndag
03 Okt 1 match
Tisdag
04 Okt 4 matcher
Onsdag
05 Okt 6 matcher
Idag 1 match
Fredag
07 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 7 matcher
Söndag
09 Okt 6 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Jönköping
JIK

Matchguide: Äntligen dags för premiär

26 september 2020 10:00
SSL Dam

Efter flera månader utan SSL är det äntligen dags att dra igång säsongen. Ligan rivstartar med fyra högintressanta matcher, däribland ett nykomlingsmöte mellan IBF Falun och Thorengruppen.


Matchen

IK Sirius FBC-KAIS Mora IF

Lördag 13:00 IFU Arena

  • Sirius har några nya spelare i laget och när tränaren Marko Palosaari, som även han är ny inför säsongen, på klubbens hemsida får frågan vem av nyförvärven vi ska hålla extra koll på svarar han: "Naturligtvis bör man se upp med den finska trion, de har producerat en hel del under försäsongen. Moa Svanström föregick med ett gott rykte och jag tycker att hon imponerar mer och mer."
  • Förra säsongens möten slutade med dubbla Morasegrar och Sirius hade svårt att få stopp på dalalagets offensiv. I båda mötena gjorde Mora åtta mål.

Matchen

Malmö FBC-Karlstad IBF

Lördag 13:00 Baltiska Hallen

  • Malmös stjärna Ellen Rasmussen dunkade in 66 poäng på 25 matcher förra säsongen, och med det blev hon fyra i SSL:s poängliga. För det belönades hon med priset som Årets spelare 2019/20.
  • Karlstad fick en riktigt fin start på förra säsongen där de vann tre matcher i rad. Kan de upprepa den bedriften i år? Efter Malmö möter värmlämnningarna Falun och därefter Rönnby.

Matchen

Pixbo Wallenstam IBK-Jönköpings IK

Lördag 13:00 Wallenstamhallen

  • Pixbo vann båda matcherna mot Jönköping och en som trivdes extra bra mot smålänningarna var tjeckiskan Eliska Krupnova, som gjorde fyra på mål på de här två matcherna.
  • Jönköping hade det tungt på bortaplan förra säsongen. De vann bara en match under 2020 och har därmed sex raka nederlag på bortaplan. Kan de bryta den sviten i dag?

Matchen

IBF Falun-Thorengruppen IBK

Lördag 13:00 Guide Arena

  • Nykomlingsmöte direkt i Guide Arena. Falun är tillbaka i SSL Dam för första gången sedan 2016. De har aldrig vunnit SM-guld, men har tre SM-silver (1998, 1999 och 2001)
  • Även om Thorengruppen är nykomling i SSL, men det är ett rutienrat lag de ställer på benen då de har plockat in ett drygt dussin spelare från IKSU, som drog sig ur SSL.