Söndag
09 Jan 4 matcher
Tisdag
11 Jan 1 match
Onsdag
12 Jan 1 match
Fredag
14 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 6 matcher
Söndag
16 Jan 3 matcher
Idag 2 matcher
Onsdag
19 Jan 2 matcher
Torsdag
20 Jan 2 matcher
Fredag
21 Jan 5 matcher
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 11 matcher
Hemma
Malmö
MAL
Borta
IKSU
IKSU

En skräll, en förlängd svit och en storseger

9 februari 2020 15:35
SSL Dam

Vilken SSL-söndag! Malmö skrällde och vann mot IKSU, Endre förlängde sin mäktiga vinstsvit genom att besegra Kais Mora och Täby vann klart mot Jönköping.


Endre - Kais Mora 8-5 (5-1, 1-2, 2-2)

Mål Endre: Linnéa Wallgren 2, Ellen Bäckstedt 2, Stephanie Boberg 2, Erika Nilsson, Elin Roos

Mål Kais Mora: Jenna Saario 2, Lina Svarfvar, Alexandra Terner, Malin Alkelöv

Rubrikerna

– Endre 2-7-föll mot Kais Mora i höstas, men fick revansch i returmötet då det blev en 8-5-seger på hemmaplan. Vinsten grundlades i första perioden där Endre sprang ifrån till en 5-1-ledning, och där Linnéa Wallgren sedan utökade till 6-1 i början av den andra perioden. Kais Mora närmade sig något under matchens gång, men kom aldrig ikapp.

– Endre saknar alltjämt stjärnan Sara Steen, men det finns andra som levererar. Ellen Bäckstedt gjorde mål för sjätte matchen i följd, och hon har gjort sju kassar på de tre senaste kamperna. Stephanie Boberg gjorde poäng för fjortonde matchen i rad.

– Endre är i grym form. Nu har laget vunnit elva (!) raka matcher.

– Endre är kvar som femma i tabellen eftersom även Malmö och Täby vann sina matcher. Däremot minskades gapet upp till trean Kais Mora. Nu är Endre bara fyra pinnar efter dalalaget i sammandraget.

Malmö - IKSU 6-5 (2-0, 2-2, 2-3)

Mål Malmö: Ellenor Bengtsson Wester 2, Tereza Urbankova, Andreas Gämperli, Maja Ekström, Frida Mainz Olsson

Mål IKSU: Ellinor Berling 2, Maja Viström, Myra Aggestål, Sofia Joelsson

Rubrikerna

– Malmö svarade för en knall när man slog tillbaka serieettan Iksu med 6-5 på hemmaplan. Skåningarna hade en 2-0-ledning efter den första perioden, men IKSU kvitterade i mittakten. Då satte Malmö in en ny stöt och gick upp i en 4-2-ledning som höll andra perioden ut. I den tredje perioden så svarade Malmö med ett mål på varje reduceringsboll av IKSU, och lyckades hålla ledningen hela vägen in i mål. IKSU 5-6-reducering kom först med 22 sekunder kvar att spela.

– Malmö-stjärnan Ellen Rasmussen spelade fram till fyra av målen. Landslagscentern har därmed alltjämt gjort poäng i alla omgångar den här säsongen.

– Malmö plockade femte raka segern. Laget är fyra i tabellen och avståndet upp till trean Kais Mora har minskat till tre poäng.

– IKSU toppar alltjämt tabellen. Förlusten mot Malmö var det blott andra nederlaget den här säsongen. Förra förlusten kom i seriepremiären mot Kais Mora, efter det hade IKSU sjutton (!) raka segrar innan man nu alltså föll mot Malmö.

– Noterbart är att detta var Malmös första seger mot IKSU någonsin. Lagen har mötts sexton gånger i SSL, och innan dagens vinst hade Malmö femton raka förluster.

Täby - Jönköping 9-2 (2-0, 0-1, 7-1)

Mål Täby: Ranja Varli 2, Matilda Sjödin 2, Moa Tschöp 2, Josefin Ulvhag, Julia Croneld, självmål

Mål Jönköping: Moa Schönning, Jennie Bylander

Rubrikerna

– Täby tog en solid hemmaseger mot Jönköping till slut, men det var jämnt efter två perioder då Täby "bara" ledde med 2-1. I den tredje perioden så fick dock hemmalaget rejält utdelning i offensiven. Efter drygt fem minuter av slutakten hade Täby gjort fyra mål och tagit ledningen med 6-1, och till slut blev det alltså 9-2.

– Matilda Sjödin sköt två av målen för Täby, hon har nu gjort sju mål på de tre senaste hemmamatcherna.

– Täby studsade därmed tillbaka efter förlusten mot Sirius senast, och plockade fjärde raka hemmavinsten. Laget är kvar som sexa i tabellen.

– Jönköping hade chans att ta sig upp på slutspelsplats vid vinst, men så blev det alltså inte. JIK är kvar som nia i sammandraget, två pinnar från åttondeplatsen.