Måndag
11 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 2 matcher
Onsdag
13 Apr 3 matcher
Torsdag
14 Apr 1 match
Fredag
15 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 2 matcher
Måndag
18 Apr 1 match
Tisdag
19 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 2 matcher
Hemma
Rönnby
RÖN
Borta
Malmö
MAL

Storseger för Malmö som utmanar i toppen

11 januari 2020 16:15
SSL Dam

Malmö tog en storseger mot Rönnby och utmanar nu på allvar om en plats bland de fyra bästa i tabellen.


Rönnby - Malmö 6-11 (1-4, 2-4, 3-3)

Mål Rönnby: Linnéa Nilsson 2, Sandra Törnqvist, Elin Björkman, Julia Sidklev Persson, Agnes Sälgström

Mål Malmö: Andrea Gämperli 2, Frida Mainz Olsson 2, Elin Johansson 2, Ellen Rasmussen, Hanna Simonsson, Maja Mikaelsson, Maja Ekström, självmål

Rubrikerna:

– Det var inget snack om att Malmö var hetare mot Rönnnby. Redan efter halva den första perioden så hade skånskorna gått upp i en 4-0-ledning, och en kvart in i mittperioden så ledde gästerna med hela 8-2.

– Ellen Rasmussen fortsätter att leverera. Malmö-stjärnan svarade för ett mål och en assist, och har fortsatt gjort poäng i samtliga matcher den här säsongen. 17-åriga Maja Ekström håller också i sin fina målform, hon har nätat i nio av de tio senaste matcherna (satte en boll mot Rönnby).

– I och med segern så befäste Malmö sin slutspelsplats rejält. Laget är femma i tabellen och det skiljer hela tolv poäng ner till niondeplacerade Sirius. Samtidigt är Malmö bara tre respektive två poäng efter trean Kais Mora och fyran Täby, och hotar därmed rejält i kampen om att få hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet. Rönnby är sjua i tabellen, nio poöng bakom Malmö.

– Rönnby åkte på tredje raka förlusten.