Hemma
Kalmarsund
KAL
Borta
Visby
VIS

Tre nya poäng för Kalmarsund mot hårt krigande Visby

28 december 2019 18:28
SSL Herr

Kalmarsund tog idag sin tredje raka seger, men segern satt långt inne mot ett hårt krigande Visby. Efter 60 spelade minuter stod det 8-6 på tavlan där hemmalagets Marcus Johansson noterades för fyra poäng - två mål och två assist.


FBC Kalmarsund - Visby IBK 8-6 (3-1, 2-2, 3-3)

Mål Kalmarsund: Marcus Johansson 2, Simon Nilsson 2, Jesper Lindström, Adam Nilsson, Kim Nilsson, Tobias Lindström

Mål Visby: Kasper Broby 2, Andreas Jansson, Filip Nilsson, Daniel Gonzalez Palm, Jon Lindgren

Rubrikerna:

– Kalmarsund rivstartade och skaffade sig en 3-1-ledning efter den första perioden. Gästerna krigade sig tillbaka in i matchen och drygt tre och en halv minut in i den sista perioden stod det 5-4 på tavlan. Efter två snabba mål från hemmalagts Simon Nilsson tog gästerna en givande timout. Med drygt en och en halv minut kvar hade Daniel Gonzalez Palm och Jon Lindgren sett till att det stod 7-6. Men närmare än så kom inte gästerna då Tobias Lindström satte avgörande 8-6 med 23 sekunder kvar av matchen.

– I slutet av den andra perioden kolliderade Kalmarsunds Kevin Haglund med Visbys målvakt Martin Stolt. Stolt kunde ta sig av planen för egen maskin men ambulans tillkallades till hallen. Visby hade inte med sig någon reservmålvakt till matchen vilket innebar att backen Jesper Eliasson fick byta om och hoppa in i målet.

– Poängbäst i hemmalaget var Marcus Johansson med sina två mål och två assist. Johansson har nu gjort 26 mål och 9 assist på 19 matcher och är nu i delad ledning med Kim Nilsson i den interna poängligan. I Visby var det Andreas Jansson och Wilmer Viinamäki som var poängbäst - Jansson med ett mål och två assist och Viinamäki med tre assist.

– Kalmarsund har nu tre raka segrar och klättrar från en åttonde plats till en sjätte plats med 30 inspelade poäng. Nykomlingen Visby är fortsatt kvar i botten med 12 poäng på kontot.