Hemma
Höllviken
HIBF
Borta
Växjö
VÄX

Falun och Storvreta fortsätter att vinna och Höllviken bröt sin förlustsvit

16 oktober 2019 20:30
SSL Herr

Falun tog femte raka segern när man på onsdagskvällen ställdes mot Jönköping hemma i Guide Arena. Samtidigt nollade Dalen Sirius, Storvreta besegrade Linköping, Höllviken tog första segern efter fyra raka förluster och Helsingborg hemmaslog VIsby med 7-2.


Dalen - Sirius 9-0 (5-0, 0-0,4-0)

Mål Dalen: Jonas Svahn 2, Christoffer Andersson 2, Jonas Landström 2, Ketil Kronberg 2, Andreas Holmgren

Mål Sirius: -

Rubrikerna:

– I och med segern kliver Dalen upp en bra bit över slutspelsstrecket. Det är långt kvar av säsongen, men man har skaffat sig en fin start i jakten på en slutspelsplats.

– Dalens Jonas Svahn hade en fin kväll på innebandyplan och var inblandad av 30% av hemmalagets mål framåt, då han gjorde två mål och spelade fram till ett tredje. Totalt är Svahn nu uppe på 5 poäng (4+1).

– I och med förlusten parkerar Sirius på jumboplatsen i tabellen, med sina tre inspelade poäng på fem matcher. Man har även gjort minst antal mål i serien.

Falun - Jönköping 10-4 (4-1, 3-1, 3-1)

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 3, Alexander Hallén, Victor Wettergren 2, Emil Ruud, Emil Johansson, Johannes Larsson, Malte Lundmark

Mål Jönköping: Emil Nilsen, Rickars Hessmer, Simon Karlsson, Hannes Blomqvist

Rubrikerna:

– Falun ångar på.. I hemmamatchen mot Jönköping kom femte raka segern och Alexander Galante Carlström fortsätter visa framfötterna och producera poäng. Kvällens två mål betyder att han nu är uppe på 15 (!) mål på sex spelade matcher.

– Förra årets "Årets spelare" i svensk innebandy fortsätter göra ett grymt jobb både på och utanför innebandyplan. Emil Johansson är med kvällens två poäng uppe på 14 (5+9) efter sex matcher.

– Vinsterna och förlusterna avlöser varandra för Jönköping. En vinst, en förlust, två vinster, andra förlusten ikväll. Följer man mönstret och vinner nästa match?

Storvreta - Linköping 8-4 (1-2, 3-1, 4-1)

Mål Storvreta: Tobias Gustafsson 2, Niklas Winroth 2, Michael Jansson, Alexander Rudd, Jimmie Pettersson, Emil Helmrich

Mål Linköping: Oskar Seth 2, Oskar Hagberg, Olle Abrahamsson

Rubrikerna:

– Mästarna Storvreta är fortsatt obesegrade i årets SSL. Sjätte raka segern, femte raka under ordinarie speltid, är ett faktum och oj, motståndarna kommer få det svårt mot Storvreta även iår.

– Storvretas Tobias Gustafsson är ute efter att slå sitt SSL-poängrekord och han har startat bra - med kvällens två fullträffar är han uppe på 8 poäng (5+3) efter fem matcher.

– Niklas Winroth och Tobias Gustafsson stod för två mål var i matchen och var starkt bidragande till ytterligare en Storvretaseger.

Höllviken - Växjö 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)

Mål Höllviken: Linus Bergström, Simon Larsson, Lukas Edholm, Johannes Wilhelmsson

Mål Växjö: Christopher Holmér 2,

Rubrikerna:

– Efter fyra raka förluster kunde Höllvikenspelarna äntligen höja armarna i skyn och fira en seger. För Växjös del var det tvärtom - efter tre raka segrar bröts trenden och förlusten var ett faktum.

– Höllvikens poängkung Johannes Wilhelmsson hade inte gjort poäng i matchen när han med två minuter kvar fick en straff. Han missade dock, men revanscherade sig - och gjorde mål med två sekunder kvar. På sex matcher är han nu uppe på 12 (4+8) poäng.

– Höllviken tar i och med segern ett rejält kliv upp från bottenplaceringarna och ligger nu två poäng från slutspelsplats.

Helsingborg - Visby 7-4 (4-1, 0-1, 3-2)

Mål Helsingborg: Linus Nordgren 2, Joel von Reis, Fredrik Azelius, Gustav Svensson, Arvid Friberg, Oliver Johansson

Mål Visby: Jesper Eliasson, Wilmer Viinamäki, Albin Lundell, Kasper Broby

Rubrikerna:

– Andra raka segern för Helsingborg som därmed klättrar upp och etablerar sig på slutspelsplats.

– Han gör inte poäng varje match, men ikväll gjorde Helsingborgs Joel von Reis gjorde sina två första poäng för säsongen, då han skickade in en boll i nät och assisterade till en annan.

– Med endast en seger på de inledande sex matcherna har det startat tungt för gotlänningarna. På lördag kommer JIK på besök - vänder det då?