Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Måndag
25 Okt 1 match
Tisdag
26 Okt 1 match
Idag 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher
Hemma
Storvreta
STO
Borta
Falun
FAL

Storvreta IBK - svenska mästare 2019!

27 april 2019 17:40
SM-slutspel Herr

Falun satte sig i förarsätet genom att ta ledningen med 0-3 efter drygt halva matchen. Men Storvreta hämtade upp till en euforisk publik och kunde bärga klubbens sjätte SM-guld under lördagen - vilket gör att Uppsalalaget nu är historiska med flest guld.


Resultatet:

Storvreta - Falun 5-3 (0-2, 2-1, 3-0)

Mål Storvreta: Jesper Berggren, Alexander Rudd, Tobias Gustafsson, Jimmie Pettersson, Niklas Winroth

Mål Falun: Omar Aldeeb 2, Jonas Adriansson

Rubrikerna:

– Regerande mästarna Storvreta fick en tuff start på årets SM-final när Falun tog ledningen med två bollar. Först genom Omar Aldeeb och sedan höll sig Jonas Adriansson framme i en period med högt tempo, tuffa närkamper och ett spel som svängde fram och tillbaka.

– Omar Aldeeb gjorde sitt andra mål för dagen när han utökade Faluns ledning till 0-3 07.21 in i mittenakten. Drygt fyra minuter senare reducerade Jesper Berggren för Storvreta och det gav Uppsalalaget luft under vingarna och tempot trappades upp.

– När klockan stod på 15.19 revs Alexander Rudd omkull av Faluns målvakt Johan Rehn och Storvreta tilldömdes straff, en straff som Rudd själv tog hand om och förvaltade väl.

– Publiken i Ericsson Globe fortsatte att göra allt för att lyfta sitt lag på planen. Storvretas Tobias Gustafsson såg till att kvittera 07.56 in i den tredje perioden inför en högt jublande Storvretaklack. När Jimmie Pettersson sedan gav Uppsalalaget ledningen för första gången i matchen visste glädjen inga gränser.

– Det blev till slut en riktigt nagelbitare och Storvreta hade ytterligare en boll inne i mål, men som snabbt dömdes bort för hög klubba. Men de regerande mästarna skulle få det sista ordet. Falun satsade allt för en kvittering och plockade målvakten, men istället sköt Niklas Winroth segern till Storvreta - från egen planhalva.

– Storvreta tar det med sitt sjätte SM-guld - och är nu mesta mästare.