Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Idag 1 match
Tisdag
26 Okt 1 match
Onsdag
27 Okt 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher
Hemma
Mora
MORA
Borta
Pixbo
PIX

Kaptenen frälste Mora trots Pixbos sena kvittering

12 april 2019 22:15
SM-slutspel Dam

Alicia Fylke och Pixbo Wallenstam pressade fram förlängning med bara 29 sekunders speltid kvar. Där var det däremot KAIS Mora som vägde tyngst och vann, med Anna Wijk som segerskytt när semifinalserien inleddes på dramatiskt vis.


Resultatet:

KAIS Mora - Pixbo Wallenstam 3-2 e.förl. (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)

Mål KAIS Mora: Anna Wijk, Moa Gustafsson, Louise Wickström

Mål Pixbo Wallenstam: Klara Loneberg, Alicia Fylke

Rubrikerna:

– Dramatiken var total när KAIS Mora och Pixbo Wallenstam öppnade upp SM-semifinalen. Första ordet gick till gästerna och Klara Loneberg, som tolv minuter in tystade publiken i Idre Fjäll Arena med sin ledningsboll.

– Mora vände dock på steken, en vändning som kom i mittenakten. Louise Wickström sköt 1-1 med 4.34 på klockan och ganska exakt fyra minuter skickade Moa Gustafsson dit 2-1 för hemmalaget.

– Det målet såg länge ut att bli matchvinnande, trots kraftig Pixbodominans i tredje. Med 29 sekunder kvar att spela fick "Rävarna" till sist sin utdelning när Alicia Fylke forcerade dit kvitteringen.

– Anna Wijk såg ändå till att segern stannade i Dalarna. Med sitt avgörande 3-2 i förlängningen gav hon KAIS Mora övertaget med 1-0 i semifinalspelet, som på söndag fortsätter i Göteborg.