Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
IKSU
IKSU

IKSU körde över Täby - femte avgörande väntar

19 april 2019 21:10
SM-slutspel Dam

Regerande mästarna IKSU var tvungna att vinna mot Täby under torsdagen för att ha chansen att försvara sitt guld. Och gästerna pulveriserade hemmalaget i mittenakten, tack vare en glödhet förstaformation med systrarna Kauppi och Alice Granstedt. Matchen slutade 4-9 och det blir ett femte avgörande på söndag i IKSU Sport.


Resultatet:

Täby - IKSU 4-9 (0-2, 0-5, 4-2)

Mål Täby: Lisa Carlsson, Malin Blohm, Linnea Wiregård, Jennifer Stålhult

Mål IKSU: Oona Kauppi 3, Veera Kauppi 2, Amanda Delgado Johansson 2, Sofia Joelsson, Alice Granstedt

Rubrikerna:

– De regerande mästarna IKSU behövde vinna för att hålla liv i matchserien och det var också gästerna som tog ledningen med 0-2 efter den första perioden. Oona Kauppi höll sig framme två gånger om i en nykomponerad kedja med systern Veera Kauppi och Alice Granstedt, som assisterade till ett varsitt mål.

– Gästerna dominerade mittenakten, framförallt förstaformationen, där Oona Kauppi fullbordade sitt hattrick genom att göra 0-3. Veera Kauppi hittade även hon nätmaskorna - två gånger om och Amanda Delgado Johansson och Sofia Joelsson skrev även dem in sig i målprotokollet.

– När Lisa Carlsson spräckte Täbys målnolla i den tredje perioden gick det snabbt, och hemmalaget hämtade upp till 3-8 inom loppet av en minut och två sekunder.

– Den nykomponerade förstakedjan med Oona och Veera Kauppi och Alice Granstedt svarade idag för 12 poäng tillsammans.

– Matchen slutade till slut 4-9 till IKSU, exakt samma siffror som senast i Tibblehallen. Nu väntar ett femte avgörande på söndag i Umeå.