Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Falun
FAL
Borta
Mullsjö
MUL

Falun till SM-final - Aldeeb och Backby stora hjältar

18 april 2019 20:40
SM-slutspel Herr

Det var vinna eller försvinna för Mullsjö som startade starkt mot Falun genom att ta ledningen med 0-2. Men hemmalaget krigade på och Omar Aldeeb och Casper Backby låg bakom hälften av de fyra målen ikväll. Det blir alltså en repris på förra årets SM-final mellan Storvreta och Falun.


Resultatet:

Falun - Mullsjö 4-3 (1-2, 2-1, 1-0)

Mål Falun: Omar Aldeeb 2, Johan Samuelsson, Alexander Galante Carlström

Mål Mullsjö: Sebastian Palmqvist, Isaac Rosén, Tim Braillard

Rubrikerna:

– Det var vinna eller försvinna för Mullsjö under torsdagen och det var gästerna som öppnade starkast genom att ta ledningen med 0-2 genom Sebastian Palmqvist och Isaac Rosén. Falun fick dock till en reducering via Johan Samuelsson.

– Tim Braillard utökade ledningen 1-3 i den andra perioden men hemmalaget kämpade sig tillbaka och både reducerade och kvitterade inom loppet av en minut.

– Omar Aldeeb sköt sedan Falun i ledning för första gången i matchen när klockan stod på 07.32 i den tredje perioden. Därefter kantades matchen av tufft spel och en hel del utvisningar, men gästerna kom aldrig till en kvittering och Falun vann till slut med 4-3.

– Omar Aldeeb och Casper Backby låg bakom hälften av Faluns mål ikväll - Aldeeb med två kassar och Backy med två assist.

– 2 108 åskådare fanns på plats i JALAS Arena under torsdagskvällen.

– Det blir alltså en repris på förra årets final när Falun möter Storvreta i Globen den 27 april, detta efter att dalalaget slagit Mullsjö med 4-1 i matcher.