Hemma
Rönnby
RÖN
Borta
Pixbo
PIX

Karjalainen och Wålinder tog Pixbo till semi

4 april 2019 21:30
SM-slutspel Dam

Pixbo Wallenstam blev på torsdagkvällen nästa lag i damernas slutspel att avancera vidare till en semifinal. Mia Karjalainen och Josefin Wålinder agerade förgrundsfigurer och delade på målskyttet för gästerna, som genom sin tredje raka viktoria vann kvartsfinalserien med 3-1 mot Rönnby.


Resultatet:

Rönnby - Pixbo 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)

Mål Rönnby: Felicia Forsmark, Therese Gustafsson

Mål Pixbo: Mia Karjalainen 2, Josefin Wålinder 2

Rubrikerna:

– Efter det platta 6-0-fallet i Mölnlycke var det ett revanschladdat och hungrigt Rönnby som tog emot Pixbo på torsdagen. Det var också hemmalaget som tog ledningen genom Felicia Forsmark i den första perioden - en ledning som höll i sig in i akt nummer två.

– Väl där skulle Pixbo öppna sitt målskytte. Först såg Mia Karjalainen till att hänga in sin första balja innan Therese Gustafsson återigen satte Rönnby i ledningen med knappt tre minuter kvar av perioden. Karjalainen ville dock annat och gjorde kort därefter 2-2, vilket gav Pixbo än mer energi att plocka hem segern i den tredje perioden.

– Med två mål från Josefin Wålinder kunde Mölnlyckelaget kamma hem segern - och serien - i en match som slutade 2-4. Efter att "Tigers" från Västerås vunnit den första kampen kom Pixbo tillbaka och vann tre raka, vilket nu har tagit dem till en semifinal.

– Karjalainen och Wålinder delade på målskyttet för gästerna i Västerås på torsdagen. Den förstnämnda vann därmed seriens poängliga, med totalt sex poäng på fyra matcher.