Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Endre
END

Täby semifinalklart - efter första hemmasegern

5 april 2019 18:00
SM-slutspel Dam

I en serie präglad av bortasegrar skulle till slut Täby stå som bli det lag att avancera - och det efter att till slut ha brutit trenden. På lördagseftermiddagen i den femte och direkt avgörande fighten tog stockholmarna seriens första hemmaseger mot Endre - och säkrade således den sista semifinalplatsen i damernas slutspel.


Resultatet:

Täby - Ende 8-4 (1-0, 4-2, 3-2)

Mål Täby: Matilda Sjödin 3, Sara Attermo, Malin Blohm, Lisa Carlsson, Josefin Ulvhag, Julia Croneld

Mål Endre: Ellen Bäckstedt, Sara Steen, Stina Ander, Moa Svanström

Rubrikerna:

– I Tibblehallen på lördagseftermiddagen fick för första gången i serien mellan Täby och Endre hemmalaget segerjubla. I en serie som annars bestod av idel bortasegrar kunde Stockholmslaget i den femte och direkt avgörande kampen stå emot pressen och utnyttja sin hemmafördel.

– Matilda Sjödin inledde målskyttet sent in i den första perioden - ett mål som också blev den första periodens enda. I mittenakten klev stockholmarna upp till 3-0 innan de gotländska gästerna skrev in sig i målprotokollet genom Stina Ander, men efter 40 spelade minuter var det fortsatt Täby som hade ledningen med 5-2.

– Trots Moa Svanströms reducering till 5-3 i den tredje skulle Täby växla upp och lät dessutom inte sitt motstånd att komma närmare än en tvåmålsmarginal. Stockholmarna vann till slut med stabila 8-4 och blev därmed det fjärde och sista laget att boka en plats till SM-semifinalerna på damsidan.

– Med sitt hattrick blev Matilda Sjödin såväl mål- som poängbäst i matchen på lördagen. I toppen av den totala poängligan i slutspelet är dock Ranja Varli som efter sina fem matcher har noterats för totalt elva poäng.