Söndag
18 Feb 5 matcher
Måndag
19 Feb 1 match
Onsdag
21 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 7 matcher
Idag 5 matcher
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 10 matcher
Söndag
03 Mar 4 matcher
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Dalen
DAL

Seth stor matchhjälte - Linköping besegrade Dalen

26 mars 2019 21:35
SM-slutspel Herr

Linköping var nere för räkning efter två spelade perioder då Dalen hade skaffat sig en tremålsledning. Men hemmalaget krigade sig tillbaka i den tredje perioden och tog matchen till förlängning - där Oskar Seth blev stor matchhjälte med sitt tredje mål för kvällen.


Resultatet:

Linköping - Dalen 7-6 e.förl. (1-1, 0-3, 5-2, 1-0)

Mål Linköping: Oskar Seth 3, Matej Jendrisak, Martin Karlsson, Oskar Hovlund, Max Wahlgren

Mål Dalen: Sebastian Degeryd, Johan Larsson, Jonas Svahn, Linus Holmgren, Mattias Wallgren, Ketil Kronberg

Rubrikerna:

– Efter en jämn första period kunde gästerna sedan dominera i den andra perioden med tre mål från Johan Larsson, Jonas Svahn och Linus Holmgren och det var en brandt uppförsbacke för Linköping inför den tredje perioden.

– Martin Karlsson och Oskar Seth blåste sedan liv i matchen i inledningen av den tredje perioden. Dalens Mattias Wallgren svarade genom att göra gästernas femte mål för kvällen. Men hemmalaget var inte klara än - med en minut och 20 sekunder kvar på klockan var det sex lika på tavlan.

– Oskar Seth blev stor matchhjälte i förlängingen när han sköt segern till östgötarna med sitt tredje mål för kvällen.

– Linköping svarade för en stark tredje period och gjorde fem av sina sju mål i den perioden - och vann dessutom skotten med tre gånger så mycket som gästerna.

– Kvällens seger innebär att Linköping blåste liv i matchserien och det står nu 2-1 i matcher till Dalen. Räkna med en ny spännande kamp på fredag i Umeå Energi Arena.