Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Mullsjö
MUL

Stor dramatik i Småland - Växjö kvitterade matchserien

2 april 2019 22:05
SM-slutspel Herr

Mullsjö var på god väg att bryta trenden med hemmasegrar i kvartsfinalserien mot Växjö och avancera vidare till en semifinal på tisdagskvällen. Smålänningarna ville dock annat och hämtade upp ett fyramålsunderläge innan mötet gick till förlängning och så småningom straffar - där Vipers sedermera stod som segrare och kvitterade matchserien till 3-3.


Resultatet:

Växjö - Mullsjö 7-6 e. str. (1-4, 3-2, 2-0, 0-0, 1-0)

Mål Växjö: Karljohan Ahlroth 2, André Andersson, Magnus Jansson, Manuel Maurer, Samuel Folkesson/Algman, Markus Jonsson

Mål Mullsjö: Daniel Gidske, Jesper Kivipaasi, Sebastian Palmqvist, Rikard Eriksson, Isaac Rosén, Tim Braillard

Rubrikerna:

– Det var i vanlig ordning en rafflande och händelserik batalj publiken i Fortnox Arena fick bevittna på tisdagskvällen. Rivalerna Växjö och Mullsjö gick in i den sjätte kvartsfinalsronden där gästerna satt i förarsätet och hade slagläge med en 3-2-ledning samtidigt som trenden i serien var tydlig: hemmalaget hade gått segrande ur samtliga strider.

– Men det såg länge ut som att Mullsjö dels skulle bryta trenden och dels avancera vidare till en semifinal på tisdagen. Efter den första perioden hade gästerna gått upp till 1-4 och knappt nio minuter in i mittenakten, kort efter att Växjös Johan Roos åkt på ett matchstraff 3, var Mullsjö i en solid 1-5-ledning.

– Hemmalaget ville dock annat. När paussignalen för den andra perioden ljöd var det 4-6 - och i den tredje hängde Vipers in två raka fullträffar genom Manuel Maurer och Markus Jonsson. Ställningen efter 14 minuters spel var därmed oavgjord och några ytterligare fullträffar skulle inte komma i varesig ordinarie tid eller efterföljande förlängningsspel. Mötet gick istället till straffar där målvakten Viktor Kastengren storspelade och räddade samtliga försöka från Mullsjö, som fick se sig slagna med 3-0.

– Växjös seger innebar att matchserien utjämnades till 3-3 och trenden med att hemmalaget vinner är därmed fortsatt intakt. Det sjunde och direkt avgörande mötet går i Nyhemshallen på torsdag.

– Markus Jonsson i Växjö och Mullsjös Tim Braillard stod för tre poäng vardera och var poängbäst på tisdagen - ett mål och två assist för de båda.