Tisdag
18 Feb 1 match
Fredag
21 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 4 matcher
Söndag
23 Feb 7 matcher
Måndag
24 Feb 1 match
Idag 1 match
Lördag
29 Feb 7 matcher
Söndag
01 Mar 7 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Karlstad
KAR

Tredje raka för Täby - sätter press på Pixbo

17 mars 2019 14:55
SSL Dam

Men en topp 3-placering i sikte tog Täby på söndageftermiddagen en viktig fullpoängare hemma mot Karlstad. Med en stekhet Matilda Sjödin i spetsen kunde stockholmarna inkassera sin tredje raka seger - och sätter därmed press på Pixbo som laget går om efter söndagen.


Resultatet:

Täby - Karlstad 6-5 (2-0, 2-2, 2-3)

Mål Täby: Matilda Sjödin 3, Sara Attermo, Ranja Varli, Malin Blohm

Mål Karlstad: Luize Bilinska, Emma Dahlström, Amanda Berggren, Adina Augustsson, Adina Alfredsson

Rubrikerna:

– Hemma i Tibblehallen var det hemmalaget Täby som inledde starkast mot Karlstad. Laget gick upp till 2-0 efter den första perioden när Matilda Sjödin och Sara Attermo hängde in varsin fullträff - och en tvåmålsledning hade laget även efter den andra när man hade gått upp till 4-2. Karlstad kom dock allt närmare och efter att Malin Blohm gjort 6-2 i den tredje skulle värmlänningarna krypa tillbaka.

– Adina Augustsson, Luize Bilinska och Adina Alfredsson såg till att reducera och skapa stor dramatik i Tibblehallen - men närmare än 6-5 kom inte Karlstadlaget. Täby höll undan och kunde plocka sin tredje raka seger och därmed gå om Pixbo och placera sig på en tredjeplats i SSL-tabellen.

– Matilda Sjödin var ledande i Täbys lag med sina tre mål och en assist.

– Stockholmarna sätter därmed press på Pixbo, som på måndag måste vinna mot Jönköping för att återta tredjeplatsen. För Karlstads del blir laget kvar på plats elva.