Hemma
Örnsköldsvik
ORN
Borta
Sirius
SIR

Åström glänste på nytt när Sirius mosade Ö-vik

15 mars 2019 22:50
SSL Dam

Blott 17 år gammal och har på fyra matcher redan gjort sju poäng. Sirius Lovisa Åström glänste på nytt när Sirius nollade Örnsköldsvik på fredagen och höll därmed hoppet om en slutspelsplats levande. För jumbons del är äventyret i högstaligan i praktiken över med två omgångar kvar av grundseriespelet.


Resultatet:

Örnsköldsvik - Sirius 0-7 (0-0, 0-3, 0-4)

Mål Örnsköldsvik: –

Mål Sirius: Lovisa Åström 3, Maria Schoeps-Jonsson 2, Agnes Wiklund, Charlotte Bravo

Rubrikerna:

– Örnsköldsvik behövde segern för att bibehålla hoppet om en SSL-plats även nästa säsong levande. Hemma mot Sirius hade ångermanlänningarna 0-0 efter halva matchen, men elva och en halv minut in i mittenakten skulle målskyttet öppnas och gästerna dra ifrån.

– Charlotte Bravo satte 0-1-målet innan Agnes Wiklund och talangen Lovisa Åström hängde in varsin fullträff. Den sistnämnda 17-åringen skulle slutligen noteras för ett hattrick i Skyttis Arena på fredagen, när Sirius plockade en komfortabel 0-7-seger.

– Forwarden Åström har nu på fyra matcher stått för imponerande fem mål och två målgivande passningar. Tre poäng på fredagen gjorde även Maria Schoeps-Jonsson.

– Segern innebar att Sirius slutspelhopp lever då laget har fyra poäng upp till åttan Dalen med två matcher kvar att spela. För Örnsköldsviks del ser det desto mörkare ut. Laget är i praktiken klara för nedflyttning då det utöver sex poäng krävs att de närmast ovanliggande lagen förlorar - samtidigt som man har en tung målskillnad att ta in; -112 mot Warbergs -60.