Tisdag
18 Feb 1 match
Fredag
21 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 4 matcher
Söndag
23 Feb 7 matcher
Måndag
24 Feb 1 match
Idag 1 match
Lördag
29 Feb 7 matcher
Söndag
01 Mar 7 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Göteborg
GOT

Varli och Tschöp ledde Täby till ny seger

10 mars 2019 15:35
SSL Dam

Göteborg tog ledningen mot Täby efter den första perioden men därefter var det hemmalaget som tog tag i matchen. Ranja Varli och Moa Tschöp svarade för hela tio poäng tillsammans när Täby slog Göteborg med 12-6.


Resultatet:

Täby - Göteborg 12-6 (2-3, 4-1, 6-2)

Mål Täby: Ranja Varli 3, Moa Tschöp 2, Matilda Sjödin 2, Lisa Carlsson, Julia Croneld, Malin Blohm, Malin Blohm, Sara Attermo

Mål Göteborg: Frida Ahlstrand 2, Sanna Olsson 2, Felicia Wallin, Sara Johnsson

Rubrikerna:

– Gästande Göteborg, med Frida Ahlstrand i spetsen, kom ut hårt och tog ledningen med 2-3 efter den första perioden. Ahlstrand svarade för två av målen och Sanna Olssson för det tredje. Täbys Julia Croneld kvitterade kort in i den andra perioden men Göteborg svarade direkt med ett nytt ledningsmål men sedan drog hemmalaget ifrån och gick upp i en 6-4-ledning.

– I den sista perioden drog hemmalaget ifrån ytterligare och Göteborg hade svårt att få stopp på Ranja Varli och Moa Tschöp. Täby vann till slut med 12-6.

– Ranja Varli och Moa Tschöp svarade tillsammans för tio poäng idag. Varli med tre mål och två assist har nu gjort totalt 37 poäng. Moa Tschöp svarade för två mål och tre assist och är nu uppe på 55 poäng. Frida Ahlstrand var pongbäst för gästerna och har nu noterats för nio mål och sju assist.

– Täby har nu 52 poäng och är fyra. Göteborg hade chansen att blåsa liv i bottenstriden ordentligt eftersom Karlstad förlorade igår, men är fortsatt fyra poäng bakom med nio poäng kvar att spela om.