Hemma
Rönnby
RÖN
Borta
Örnsköldsvik
ORN

Jonna Sjöberg sköt in matchbollen för Rönnby

9 mars 2019 16:55
SSL Dam

Det märktes att det var tre viktiga poäng på spel i Bombardier Arena under lördagen. Rönnby ville säkra sin plats till slutspelet och Örnsköldsvik var i behov av poäng i bottenstriden. Till slut var det hemmalaget som vann och Jonna Sjöberg blev stor matchhjälte med ett mål och en assist när tigrarna vann med 3-2.


Resultatet:

Rönnby - Örnsköldsvik 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)

Mål Rönnby: Therese Gustafsson, Linnéa Nilsson, Jonna Sjöberg

Mål Örnsköldsvik: Lovisa Nilsson, Frida Tjärnström

Rubrikerna:

– Rönnby fick slita för att säkra slutspel när bottenlaget Örnskölsvik kom på besök. Hemmalaget dominerade skottmässigt den första perioden men resultatet på tavlan efter de första tjugo minuterna var 2-1 till Rönnby. När mittenakten endast var 25 sekunder gammal blåste Frida Tjärnström liv i matchen när hon kvitterade för gästerna. Resultatet stod sig länge men med drygt en och en halv minut kvar av den andra perioden såg Jonna Sjöberg till att Rönnby var tillbaka i ledning.

– Jonna Sjöberg svarade idag för två poäng och Rönnbys poängdrottning har nu gjort 30 poäng på 22 matcher - 21 mål och nio assist. Örnsköldsviksbacken Lovisa Nilsson svarade för sitt tredje mål för säsongen när hon gav gästerna ledningen med matchens första mål idag.

– Dagens tre poäng gör att Rönnby är klara för slutspel med tre omgångar kvar - tigrarna är sexa med 36 poäng. Örnsköldsvik är fortsatt sist med fem poäng upp till Karlstad över strecket.