Hemma
Sirius
SIR
Borta
Dalen
DAL

Ljunggren straffhjälte för Sirius

9 mars 2019 16:20
SSL Dam

Det bjöds på en riktig nagelbitare i IFU Arena under lördagen. Det krävdes till slut straffar mellan Sirius och Dalen där hemmalaget drog det längsta strået och vann med 5-4 efter att Amanda Ljungren satt den avgörande straffen. Sirius har nu sju poäng upp till Dalen med nio poäng kvar att spela om.


Resultatet:

Sirius - Dalen 5-4 e. str. (1-0, 1-2, 2-2, 0-0, 1-0)

Mål Sirius: Anna Gertz 2, Agnes Wiklund, Lovisa Åström, Amanda Ljunggren,

Mål Dalen: Camilla Lundin, Linn Mikaelsson, Natalie Hjertberg

Rubrikerna:

– Det skiljde åtta poäng mellan tabelltian Sirius och åttan Dalen inför dagens möte, och gästerna var pressade för att hålla slutspelsdrömmen vid liv. Agnes Wiklund gav hemmalaget ledningen efter den första perioden, men kort in i mittenakten svarade hemmalaget för ett dråpligt självmål och bjöd in gästerna i matchen. Men Anna Gertz såg till att hemmalaget var i förarsätet igen en minut och sju sekunder senare. Camilla Lundin rakade sedan in en viktig kvittering innan den andra perioden var slut.

– Det blev en ruskig nagelbitare och inom loppet av två minuter i den tredje perioden hade Sirius gått upp i en tvåmålsledning. Men gästerna krigade sig tillbaka och Linn Mikaelsson och Natalie Hjertberg såg till att ta machen till förlängning. Övertiden blev mållös och det krävdes till slut en straffläggning där Amanda Ljungren blev matchhjälte för hemmalaget.

– Backen Anna Gertz var idag poängpäst i Sirius med sina två mål och en assist. Linn Mikaelsson i Dalen svarade idag för sitt första mål för säsongen och noterades även för sin sjätte assist den här säsongen.

– Sirius är fortsatt på en tiondeplats i tabellen med 22 poäng, Dalen är kvar på den sista slutspelsplatsen med 29 poäng. Det skiljer med andra ord sju poäng med nio pinnar kvar att spela om den här säsongen.