Hemma
Rönnby
RÖN
Borta
Warberg
WIC

Andra raka för Rönnby - fick revansch på Warberg

24 februari 2019 17:05
SSL Dam

Västeråslaget Rönnby plockade tre viktiga poäng i kampen om att säkra en slutspelsplats. På söndagen gav Tigers aldrig gästande Warberg ett målmässigt övertag och kunde till slut vinna matchen med 4-2.


Resultatet:

Rönnby - Warberg 4-2 (3-1, 0-1, 1-0)

Mål Rönnby: Jonna Sjöberg 2, Karin Nygren, Jennifer Lindholm

Mål Warberg: Amanda Wetterström, Ida Örnqvist

Rubrikerna:

– När Warberg och Rönnby ställdes mot varandra tidigare under säsongen var det hallänningarna som plockade samtliga tre poäng. 7-5 blev det den gången - och även i Västerås på söndagseftermiddagen skulle mötets segrande lag vinna med två mål.

– Rönnby tog också ledningen efter fyra minuters spel och lät därefter aldrig Warberg att komma ikapp. 1-0 blev 3-1 i den första perioden innan Amanda Wetterström reducerade för Warberg i mittenakten. Sista ordet fick dock Jonna Sjöberg med sitt andra mål i matchen i den tredje perioden när Tigers vann med 4-2.

– Västeråslaget tog därmed tre blytunga poäng i kampen om att säkra en slutspelsplats. Ner till ingenmansland är det för närvarande elva poäng för tabellsjuan - och för Warbergs del lyckades laget inte skapa ett större andrum ner till bottenplaceringarna. Hallänningarna vilar fortsatt på en tolfteplats.