Hemma
Örnsköldsvik
ORN
Borta
Karlstad
KAR

Karlstad starkast i bottenmötet - besegrade Ö-vik

23 februari 2019 17:10
SSL Dam

I den viktiga bottendrabbningen mellan Örnsköldsvik och Karlstad var det till slut de värmländska gästerna som kunde inkassera full pott. 1-1-läget i den tredje perioden bröts när bortalaget fick in tre raka mål - och kunde ta med sig lika många poäng hem till Värmland.


Resultatet:

Örnsköldsvik - Karlstad 1-4 (1-1, 0-0, 0-3)

Mål Örnsköldsvik: Sabrina Strandberg

Mål Karlstad: Frida Swahn, Adina Alfredsson, Adina Augustsson, Clara Ekenström

Rubrikerna:

– Det var viktiga poäng som stod på spel mellan jumbon Örnsköldsvik och tabelltolvan Karlstad på lördagseftermiddagen. Matchens första fullträff kom tidigt, när Frida Swahn satte 0-1 för gästerna, innan Sabrina Strandberg kvitterade - men därefter dröjde det ända till den tredje innan nästa mål skulle komma.

– Väl där växlade gästande Karlstad upp. Värmlänningarna kastade in tre raka bollar varav 1-4 - som också blev slutresultatet - kom med en sekund kvar genom Adina Alfredsson.

– Karlstad inkasserade därmed samtliga tre poäng och tog ett kliv upp på en tiondeplats i SSL-tabellen. För hemmalagets del återfinns man fortsatt på sistaplatsen, men är helt klart med i racet om att kliva upp på säker mark. Upp till den nyblivna tolvan Warberg är det i skrivande stund tre poäng.