Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Örnsköldsvik
ORN

Pixbo ny tabelltvåa efter klar seger mot Örnsköldsvik

17 februari 2019 19:05
SSL Dam

Trots stor dominans från hemmalaget i den första perioden stod det 0-0 efter 20 spelade minuter mellan Pixbo och Örnsköldsvik. I andra perioden släppte målskyttet för de båda lagen - men hemmalaget var det klart bättre laget och vann till slut med 10-2. Pixbo går därmed upp på en andraplats i tabellen.


Resultatet:

Pixbo Wallenstam - Örnsköldsvik 10-2 (0-0, 4-2, 6-0)

Mål Pixbo: Eliska Krupnova 2, Mia Karjalainen 2, Caroline Adelöw, Denisa Ratajova, Josefin Wålinder, Linda Andersson, Emma Stenberg, Alicia Fylke

Mål Örnsköldsvik: Hanna Strandberg, Julia Näslund

Rubrikerna:

– Pixbo ägde spelet matchen igenom men trots detta bjöds det på en mållös första period. I den andra perioden släppte målskyttet för båda lagen men där hemmalaget gjorde flest - 4-2 stod det på tavlan efter 40 spelade minuter.

– Madeleine Grundström fick chansen att snygga till siffrorna ytterligare i den tredje perioden med en straff med Lara Heini räddade. Pixbo dominerade den sista perioden och gästerna hade otroligt svårt att få till några målchanser.

– Pixbo hade hela fyra spelare som svarade för tre poäng var under söndagen - Eliska Krupnova, Mia Karjalainen, Denisa Ratajova och Alicia Fylke.

– Julia Näslund i Örnsköldsvik svarade idag för karriärens första SSL-mål.

– Söndagens tre poäng gör att Pixbo nu går om KAIS Mora i tabellen och är tvåa med 51 poäng, sju poäng efter IKSU. Örnsköldsvik är fortfarande kvar på en fjortonde plats och har två poäng upp till säker mark.