Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Mora
MORA

Stark tredjeperiod från Täby - fick KAIS Mora på fall

17 februari 2019 15:55
SSL Dam

KAIS Mora kom ut i Tibblehallen och tog ledningen med 0-2 mot Täby, men hemmalaget gav inte upp. Efter en stark upphämtning i den andra perioden och en målrik sista akt kunde Täby se till att ta tre poäng mot tabelltvåan.


Resultatet:

Täby - KAIS Mora 7-4 (0-2, 3-1, 4-1)

Mål Täby: Ranja Varli 3, Moa Tschöp 2, Julia Croneld, Anna Peterzén

Mål KAIS Mora: Johanna Hultgren, Moa Andersson, Anna Wijk, My Kippilä

Rubrikerna:

– Gästande Mora hade efter den första perioden tagit ledningen med 0-2 genom Johanna Hultgren och Moa Andersson. I inledningen av den andra perioden fick Ranja Varli chansen att reducera för hemmalaget på straff - men missade. Varli tog dock revansch minuten senare. När Linnea Wiregård fick sätta sig två minuter för låsning av klubba klev Anna Wijk fram för gästerna och gjorde 1-3. Moa Tschöp och Julia Croneld behövde sedan bara elva sekunder för att se till att det var likaläge inför den sista perioden.

– Hemmalaget stod för en riktigt stark sistaperiod och vann den med 4-1. Två av målen kom från glödheta Ranja Varli - som därmed fullbordade sitt hattrick. Dessutom klev Anna Peterzén fram för hemmalaget - Peterzén som svarat för totalt fem mål den här säsongen innan dagens möte.

– I KAIS Mora gjorde Moa Andersson sitt andra mål för säsongen, dessutom skrev målvakten Amanda Hill in sig i poängprotokollet med en assist.

– Täby är kvar på en fjärdeplats men har nu bara tre poäng upp till Mora på andraplatsen. KAIS Moras tabellplacering kan komma att ändras beroende på hur det går i mötet mellan Pixbo och Örnskölsvik senare i eftermiddag. Pixbo är just nu bara en poäng efter dalalaget.