Söndag
12 Sep 2 matcher
Måndag
13 Sep 2 matcher
Tisdag
14 Sep 5 matcher
Onsdag
15 Sep 4 matcher
Torsdag
16 Sep 1 match
Fredag
17 Sep 1 match
Idag 9 matcher
Söndag
19 Sep 4 matcher
Fredag
24 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 10 matcher
Hemma
Dalen
DAL
Borta
Warberg
WIC

Hattrick för Arneson - tre viktiga poäng till Warberg

17 februari 2019 15:10
SSL Dam

Det var tre viktiga poäng på spel under söndagen när Dalen hade en slutspelsplats att försvara samtidigt som gästande Warberg ville ta sig upp över nedflyttningstrecket. Therese Arneson ledde sedan gästerna till en viktig trepoängare med sina tre mål.


Resultatet:

Dalen - Warberg 4-5 (0-1, 1-2, 3-2)

Mål Dalen: Sandra Törnqvist, Wilma Johansson, Ellen Berglund, Amanda Skyltbäck

Mål Warberg: Therese Arneson 3, Johanna Johansson, Andrea Envall

Rubrikerna:

– Det var Therese Arneson som öppnade målskyttet och gästerna hade 0-1 efter den första perioden, Arneson som skulle ha en betydande roll i dagens möte. Drygt två minuter in i den andra perioden kvitterade Sandra Törnqvist, men inom loppet av två minuter hade gästerna tagit tillbaka ledningen och dessutom utökat till 1-3.

– Det var betydligt målgladare i den tredje perioden där båda lagen svarade för två mål vardera innan sex minuter hade passerat på klockan. Dalen kom sedan ännu närmare en kvittering efter att Amanda Skyltbäck gjort 4-5 med åtta och en halv minut kvar på klockan. Närmare än så kom inte hemmalaget och Warberg fick åka hem med tre poäng från Colorama Arena.

– Therese Arneson gjorde sin nionde match och svarade idag för ett hattrick - 30-åringen har nu svarat för 13 poäng på nio matcher. Ellen Berglund och Wilma Johansson svarade idag för ett varsitt mål för Dalen, det var Berglunds och Johanssons sjätte fullträffar för säsongen.

– Warberg lämnar nu sin plats under nedflyttningsstrecket och är elva med fjorton poäng. Dock kan de åka ned till en tolfte plats beroende på hur det går för Göteborg mot Jönköping senare. Dalen är kvar på den sista slutspelsplatsen men kan komma att hamna under strecket beroende på hur det går i matchen mellan IKSU och Malmö senare i eftermiddag.