Hemma
Endre
END
Borta
Sirius
SIR

Endre fick kämpa för tionde raka segern

17 februari 2019 15:35
SSL Dam

Det blev till slut en tionde raka seger för Endre när Sirius var på besök under söndagen. Men gästerna såg till att hemmalaget fick slita för segern. I slutet av den tredje perioden kunde sedan Stephanie Boberg och Sara Steen se till att tre poäng stannade kvar i ICA Maxi Arena och att segersviten fortfarande är vid liv.


Resultatet:

Endre - Sirius 6-4 (1-1, 3-2, 2-1)

Mål Endre: Stephanie Boberg 2, Clara Gottberg, Stina Ander, Elin Roos, Sara Steen

Mål Sirius: Caroline Ericsson, Agnes Wiklund, Amanda Ljunggren, Klara Molin

Rubrikerna:

– Efter drygt halva matchen hade Endre gått upp i en 4-1-ledning vilket gjorde att gästande Sirius tog tim out. Något som fick gästerna att steppa upp. Agnes Wiklund och Amanda Ljunggren såg till att Endre endast hade en uddamålsledning inför den sista perioden.

– Klara Molin kvitterade för gästerna kort in i den sista perioden, men hemmalaget fick sedan ett gyllene läge när gästerna drog på sig två utvsiningar med drygt sex minuter kvar av matchen. Sirius klarade ut det numerära underläget men kort efter att de blivit fulltaliga klev Stephanie Boberg fram för hemmalaget igen. Sara Steen satte sedan spiken i kistan med 28 sekunder kvar av matchen.

– 19-åriga Clara Gottberg i Endre hade inför dagens möte gjort två mål den här säsongen, idag skrev hon in sig i målprotokollet igen. Även Moa Svanström och Elin Gabrielsson skrev in sig i poängptrokollet idag med en varsin assist. Lagkaptenen Klara Molin var poängbäst för gästerna idag med ett mål och två assist.

– Endre är fortsatt femma i tabellen nu med 46 poäng, två poäng bakom Täby. Sirius är även dem kvar på samma plats som inför dagens möte, en tionde plats med 14 inspelade poäng. Lika många poäng har nu Warberg som är elva. Uppsalalaget har dock bättre målskillnad.