Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Rönnby
RÖN

Ny uddamålsseger för Rönnby mot Karlstad

17 februari 2019 15:20
SSL Dam

Senaste mötet mellan Karlstad och Rönnby var en jämn drabbning där Rönnby till slut vann med uddamålet - och söndagens möte gick i samma tecken. Efter två målsnåla perioder kunde gästerna till vinna med 2-3 efter att Julia Sidklev Persson klivit fram för gästerna.


Resultatet:

Karlstad - Rönnby 2-3 (1-0, 0-0, 1-3)

Mål Karlstad: Clara Ekenström, Luize Bilinska

Mål Rönnby: Izabell Rydell, Izabell Roos, Julia Sidklev Persson

Rubrikerna:

– Det var en oerhört jämn match vi bjöds på mellan Karlstad och Rönnby under söndagen. Matchens första mål kom två minuter och 32 sekunder in i den första perioden när Clara Ekenström gav hemmalaget ledningen. I mittenakten hade Rönnbys Izabell Rydell chansen att kvittera på straff men Jessica Rolf räddade och den andra perioden förblev mållös.

– Rydell fick sedan in kvitteringsbollen i inledningen av den tredje perioden. 20 sekunder senare såg Izabell Roos till att gästerna satt i förarsätet. Men Karlstads Luize Bilinska såg till att Rönnbys glädje blev kortvarig. Med sex minuter kvar av matchen kunde Julia Sidklev Persson skjuta segern till gästerna i numerärt överläge.

– Linnea Juhlin som gjort nio poäng på 20 matcher inför dagens möte hamnade idag i poängprotokollet på nytt efter att ha passat fram till Luize Bilinskas kvitteringsmål. Anna Wiman har nu gjort flest assistpoäng för Rönnby såhär långt - 14 målgivande passningar är hon uppe i efter att ha passat fram till två av Rönnbys tre mål idag.

– Karlstad är nu nere på en tolfte plats i tabellen efter att Warberg vunnit mot Dalen. Värmlänningarna kan tappa ytterligare en placering beroende på hur det går för Göteborg mot Jönköping senare i eftermiddag. Rönnbys tre poäng gör att de fortfarande är sjua men skapar lite avstånd ner till Malmö som jagar en sista slutspelsplats.