Hemma
Sirius
SIR
Borta
IKSU
IKSU

IKSU fick kämpa för poängen - Veera Kauppi fixade extrapoängen

15 februari 2019 21:35
SSL Dam

Serieledande IKSU fick kämpa ordentligt för en ny seger när de gästade Sirius under fredagen. Hemmalaget krigade ordentligt var nära på att knipa tre poäng. Men Emelie Wibron såg till att ta matchen till förlängning och matchen fick sedan avgöras på straffar.


Resultatet:

Sirius - IKSU 4-5 e. str. (1-2, 1-1, 2-1, 0-0, 0-1)

Mål Sirius: Maria Schoeps-Jonsson, Sofia Härdin, Johanna Claesson, Caroline Ericsson

Mål IKSU: Veera Kauppi 2, Alice Granstedt, Amanda Delgado Johansson, Emelie Wibron

Rubrikerna:

– Sirius tog ledningen genom Maria Schoeps-Jonsson, men därefter tog IKSU över och gick till pausvila med en 2-1-ledning. Gästerna fick dock kämpa för poängen och hemmalagets Sofie Härdin blåste liv i matchen kort in i den andra perioden. Veera Kauppi såg dock till att IKSU gick till pausvila med en ny ledning. Sirius krigade på i den tredje perioden och svarade för två snabba mål genom Johanna Claesson och Caroline Ericsson. Med tre minuter och 12 sekunder kvar av den tredje perioden klev Emelie Wibron gtam för gästerna och tog matchen till förlängning. Efter en mållös sådan kunde Veera Kauppi sedan skjuta extrapoängen till IKSU på straffar.

– Veera Kauppi var den enda som svarade för två mål under fredagen. Men Emelie Wibron och Sirius Maria Schoeps-Jonsson svarade även dem för två poäng var - ett mål och en assist.

– IKSU är fortsatt kvar i topp även om dagens seger satt långt inne och segersviten är fortsatt intakt. Sirius svit på två raka segrar bröts under fredagen men Uppsalalaget är fortsatt kvar på en tiondeplats.