Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Måndag
25 Okt 1 match
Idag 1 match
Onsdag
27 Okt 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher
Hemma
Örnsköldsvik
ORN
Borta
Dalen
DAL

Ny uddamålsseger för Dalen mot Örnsköldsvik

12 februari 2019 21:55
SSL Dam

Senast Örnsköldsvik och Dalen drabbades samma krävdes det förlängning för att skilja de båda lagen åt. Och i kvällens möte i Skyttis Arena krävdes det en ny förlängning och det var Dalen som drog det längsta strået - igen.


Resultatet:

Örnsköldsvik - Dalen 3-4 e.förl. (0-0, 2-3, 1-0, 0-1)

Mål Örnsköldsvik: Hanna Strandberg 2, Frida Tjärnström

Mål Dalen: Frida Eriksson 2, Clara Forssén, Amanda Skyltbäck

Rubrikerna:

– Det dröjde fyra minuter och 50 sekunder in i den andra perioden innan vi fick se matchens första mål. Det var gästande Dalen som tog ledningen genom Frida Eriksson. När Örnsköldsvik kort därefter drog på sig en utvisning kunde samma Eriksson utöka ledningen till 0-2.

– Men hemmlaget, med Hanna Strandberg i täten, jobbade sig in i matchen och låg under med en boll inför den tredje perioden. Efter drygt åtta minuter kunde Strandberg sedan kvittera genom att göra sitt andra mål för kvällen. Matchen fick till slut avgöras i förlänging och där var det Dalens Amanda Skyltbäck som blev stor matchvinnare när hon sköt extrapoängen till gästerna - efter 22 sekunder.

– Strandberg låg bakom Örnsköldsviks samtliga mål ikväll. Och hos Dalen var det Frida Eriksson som svarade för flest poäng med sina två mål.

– Ingen av lagen fick någon ny tabellplacering efter kvällens drabbning. Örnsköldsvik är fortsatt sist men nu med lika många poäng som nästjumbon Warberg och har bara en poäng upp till säker mark. Dalen är kvar på en åttonde plats - nu med fyra poäng ned till Malmö som jagar den sista slutspelsplatsen.