Onsdag
25 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 8 matcher
Söndag
29 Jan 4 matcher
Onsdag
01 Feb 1 match
Lördag
11 Feb 11 matcher
Söndag
12 Feb 4 matcher
Onsdag
15 Feb 6 matcher
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Karlstad
KAR

Tre viktiga poäng för Karlstad i bottenstriden

26 januari 2019 17:05
SSL Dam

Det var tre otroligt viktiga poäng på spel i bottenstriden när Warberg tog emot Karlstad. Efter en stark andraperiod kunde gästerna dra ifrån något och hemmalaget kom aldrig ikapp. Lördagens tre poäng gör att Karlstad klättrar två placeringar i tabellen.


Resultatet:

Warberg - Karlstad 4-8 (2-2, 0-4, 2-2)

Mål Warberg: Camilla Halldén, Sandra Hawerman 2

Mål Karlstad: Clara Ekenström 2, Luize Bilinska 2, Amanda Berggren, Frida Swahn, Adina Augustsson

Rubrikerna:

– Efter en jämn inledning där det stod 2-2 på tavlan efter de första 20 minuterna, kunde gästerna sedan rycka ifrån i mittenakten genom att ta vara på sina lägen. Drygt tio och en halv minut in i den andra perioden svarade hemmalaget för ett självmål och sedan rann det iväg när Clara Ekentröm och Frida Swahn svarade för ett varsitt mål inom loppet av en minut.

– Inom loppet av 24 sekunder i inledningen av den tredje perioden fick Warberg två bollar i nät, först genom Sandra Hawerman och det andra var ett självmål från Karlstad.

– Värmlänningarnas poängdrottningar Amanda Berggren och Luize Bilinska svarade under lördagen för tre poäng vardera. Lika många poäng svarade hemmalagets Sandra Hawerman för i form av två mål och en assist.

– Lördagens tre poäng gör att Karlstad klättrar i tabellen. Värmlänningarna lämnar tolfteplatsen och går om både Warberg och Göteborg och landar därmed på en tionde plats. Samtidigt som Warberg endast har en poäng ned till Sirius och Örnsköldsvik under strecket.