Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Måndag
25 Okt 1 match
Idag 1 match
Onsdag
27 Okt 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher
Hemma
Rönnby
RÖN
Borta
Göteborg
GOT

Rönnby tog kommandot direkt - ny förlust för Göteborg

26 januari 2019 16:10
SSL Dam

Rönnby satte full fart direkt mot Göteborg och hade skaffat sig en komfortabel ledning inför den sista perioden. Trots att gästerna ryckte upp sig något i den tredje akten vann hemmalaget till slut med 8-3.


Resultatet:

Rönnby - Göteborg 8-3 (2-0, 4-1, 2-2)

Mål Rönnby: Jonna Sjöberg 2, Angelica Nordfeldt 2, Izabell Rydell, Sofia Olander, Elin Björkman, Jennifer Lindholm

Mål Göteborg: Charlotta Kiilsgaard, Pauline Fylke, Moa Rylander

Rubrikerna:

– Hemmalaget satte full fart direkt och skaffade sig en 2-0-ledning efter den första perioden. Efter en något trevande inledning på andra perioden kom ett ordentligt målkalas i mittenaktens sista åtta minuter, där Rönnby svarade för fyra mål och Charlotta Kiilsgaard såg till att spräcka göteborgarnas målnolla.

– I den sista perioden utökade Angelica Nordfeldt ledningen två gånger om. Med fem minuter kvar av matchen tog gästerna time out och det resulterade i två mål till för gästerna som inte kom närmare än så.

– Rönnbys poängspruta Jonna Sjögren som inför mötet svarat för 20 poäng, 13 mål och sju assist, fixade tre nya poäng in på kontot idag. Sjögren noterades för två mål och en assist mot Göteborg.

– Tre viktiga poäng för Rönnby i kampen om slutspelsplatsen samtidigt som Göteborg just nu är kvar på en tiondeplats, men kan komma att tappa någon placering beroende på hur det går för de jagande lagen efter att denna omgång är slut.