Måndag
11 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 2 matcher
Onsdag
13 Apr 3 matcher
Torsdag
14 Apr 1 match
Fredag
15 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 2 matcher
Måndag
18 Apr 1 match
Tisdag
19 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 2 matcher
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Göteborg
GOT

Hawerman och Dahl sköt Warberg uppåt

14 januari 2019 21:45
SSL Dam

Warberg vinner mark i SSL:s bottenstrid, det står klart efter seger i mötet med formsvaga Göteborg. Sandra Hawerman sänkte sitt tidigare lag med ett hattrick och Jenny Dahl slog till med en dubbel i Warbergs hemmatriumf.


Resultatet:

Warberg - Göteborg 6-2 (3-1, 2-0, 1-1)

Mål Warberg: Sandra Hawerman 3, Jenny Dahl 2, Andrea Envall

Mål Göteborg: Charlotta Kiilsgaard, Moa Rylander

Rubriker:

– Sandra Hawerman visade att ordspråket "släkten är värst" alltjämt är aktuellt. 19-åringen, som förra säsongen var med och spelade upp Göteborg till SSL, sänkte här sina exkamrater med ett hattrick. Hawerman öppnade målskyttet med både 1-0 och 2-0, innan hon fullbordade showen med sitt 4-1 i mittenakten.

– Däremellan hade Jenny Dahl utökat Warbergsledningen till två bollar, efter det att Göteborg och Charlotta Kiilsgaard reducerat. Dahl hann med ytterligare ett mål senare i matchen och var tillsammans med Hawerman stor hjälte i Warbergslägret. De dubbla fullträffarna gjorde att Dahl gick från fyra till sex mål i SSL den här säsongen.

– Moa Rylander avslutade målskyttet genom att tröstnäta för Göteborg. Det var dock för sent och betydde 6-2 med bara minuter kvar.

– Segern gör att Warberg klättrar till elfte plats i tabellen, då laget passerar Karlstad. Nu skiljer fyra poäng ner till nedflyttning och bara en pinne upp till Göteborg. Nykomling åkte samtidigt på sin elfte (!) raka förlust.