Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher
Hemma
Rönnby
RÖN
Borta
Jönköping
JIK

Rönnby tog revansch - Nordfeldt förlängningshjälte mot JIK

12 januari 2019 18:30
SSL Dam

Precis som i Småland i september skulle mötet mellan Rönnby och Jönköping bli en tät fight även i Västerås på lördagseftermiddagen. I Bombardier Arena avgjordes drabbningen först i ett förlängningsspel, där Angelica Nordfeldt blev den stora hjälten i hemmalaget.


Resultatet:

Rönnby - Jönköping 4-3 e. för (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)

Mål Rönnby: Therese Gustafsson, Linnéa Nilsson, Jonna Sjöberg, Angelica Nordfeldt

Mål Jönköping: Ellen Svensson, Gabriella Strandberg, Alicia Zälle

Rubrikerna:

– Ett mål per och lag och period var vad publiken i Bombardier Arena fick se på lördagseftermiddagen. I de första två akterna var det Jönköping som kom ikapp sent efter att Rönnby satt sig i förarsätet, men i den tredje var det smålänningarnas tur att få kliva upp i en ledning. Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid var det dock återigen utjämnat i den täta fighten och mötet skulle få ett avgörande först i förlängningsspelet. Väl där klev Angelica Nordfeldt fram och sköt segern till Västeråslaget som tog revansch efter förlusten i Småland i september.

– Jonna Sjöberg blev mötets mest poängproduktiva spelare med ett mål och två assist. 20-åringen har därmed gjort 18 poäng och ligger för närvarande tvåa i Rönnbys interna poängliga.

– Segern för Rönnby och Malmös förlust i Örnsköldsvik innebär nu att Västeråslaget har befäst sin slutspelsplats. Ner till ingenmansland och Malmö på niondeplatsen är det numera fem poäng för tabellsjuan.

– Jönköping förblir sexa och vilar fyra poäng över Rönnby efter lördagens resultat.