Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
IKSU
IKSU
Borta
Sirius
SIR

Sjätte raka för IKSU - stördes av Sirius

26 oktober 2018 20:28
SSL Dam

Umeågiganten IKSU plockade sin sjätte raka trepoängare efter fredagens viktoria mot Sirius. Uppsalalaget störde de regerande mästarna och reducerade två gånger om i den tredje perioden, men fick till slut se sig slagna med 6-4 och står fortsatt utan poäng efter sex spelade matcher.


Resultatet:

IKSU - Sirius 6-4 (4-1, 1-1, 1-2)

Mål IKSU: Jonna Stenvall 2, Myra Aggestål 2, Malgorzata Kulczycka, Oona Kauppi

Mål Sirius: Amanda Ljunggren 2, Anna Gertz, Maria Schoeps-Jonsson

Rubrikerna:

– Det var framförallt en stark förstaperiod i Umeå som bäddade för IKSU:s seger på fredagskvällen. Laget gick upp till 4-1 efter de första 20 - men de återstående två akterna blev målmässigt betydligt jämnare. I den tredje, vid ställningen 6-2, reducerade gästande Sirius två gånger om men fick till slut se sig slagna med 6-4.

– Jonna Stenvall och Myra Aggestål blev båda tvåsmålskyttar för hemmalaget. Duon gjorde samtliga sina mål i den första perioden och Stenvalls fullträffar var hennes första i SSL.

– För gästande Sirius blev 19-åriga Amanda Ljunggren tvåmålsskytt. I poängprotokollet återfanns även lagkaptenen Anna Gertz i vanlig ordning - som efter sex spelade matcher nu är uppe i lika många poäng. Då Sirius har gjort elva mål så här långt in på säsongen, har Gertz legat bakom drygt mer än hälften.

– IKSU kliver därmed åter upp i serieledning med en poäng före Pixbo. För Sirius del blir laget kvar på trettondeplatsen med noll poäng.