Hemma
Dalen
DAL
Borta
Örnsköldsvik
ORN

Hett möte i norr - Dalen jagar andra raka

24 oktober 2018 12:00
Matchguide

Formen pekar uppåt för Dalen, som nu ställs mot ett segertörstande Örnsköldsvik. Nykomlingen vill bryta sin negativa trend och söker dessutom revansch efter smällen mot sitt senaste Umeåmotstånd.


Matchen:

Dalen - Örnsköldsvik

Onsdag 18:30 Umeå Energi Arena

Formen:

Dalen: V, F, V, F, F

Örnsköldsvik: F, F, F, F, F

Rubrikerna:

– För första gången sedan sin uppflyttning mäter Örnsköldsvik sina krafter med Dalen. Nykomlingen har dock redan hunnit med en duell i norr - i premiären hemma mot IKSU. Då åkte Ö-vik på en riktig knock och förlorade med siffrorna 1-13.

– Dalen är ett lag på uppgång. Efter två inledande förluster har vindarna vänt för Umeågänget, som vunnit två av sina tre senaste matcher och klättrat över slutspelsstrecket.

– Helgen som gick resulterade i en mycket viktig uddamålsvinst över Karlstad. Trion med Camilla Lundin, Ellen Berglund och Sandra Törnqvist banade väg för vändningen med tre raka mål i slutperioden och Dalen vann med 5-4.

– Örnsköldsvik var å sin sida på god väg att chocka topplaget Täby och hade en ledning med två bollar tidigt i mittperioden. Till sist blev det dock förlust via 5-10 - Elina Hirvi stod för två av målen.