Lördag
14 Mar 7 matcher
Lördag
26 Sep 4 matcher
Söndag
27 Sep 3 matcher
Lördag
03 Okt 9 matcher
Söndag
04 Okt 5 matcher
Onsdag
07 Okt 1 match
Hemma
Höllviken
HIBF
Borta
Dalen
DAL

Dalen knep femteplatsen - tog full pott i Skåne

16 mars 2019 17:15
SSL Herr

IBK Dalen tog klivet upp på femteplatsen efter att ha plockat full pott borta mot Höllviken under lördagen. Då såväl Pixbo som Växjö föll i seriens sista omgång kunde västerbottningarna gå om efter att ha vänt ett tremålsunderläge till seger i Halörhallen.


Resultatet:

Höllviken - Dalen 6-8 (3-0, 0-5, 3-3)

Mål Höllviken: Pontus Karlson Martell 3, Christoffer Andersson 2, Daniel Persson

Mål Dalen: Ketil Kronberg 3, Jonas Landström, Johan Larsson, Alexander Hedlund, Jonas Svahn, Anton Åkerlund

Rubrikerna:

– I Halörhallen var det hemmalaget Höllviken, vars elfteplats mer eller mindre redan var cementerad, som inledde och hade 3-0 efter den första perioden. Pontus Karlson Martell, Christoffer Andersson och Daniel Persson - trion som skulle stå för samtliga Höllvikens mål på lördagen - hängde in varsin fullträff, men till den andra skulle gästande Dalen komma tillbaka.

– Västerbottningarna, med en femteplats i sikte, rakade in fem raka bollar i hemmalagets nät efter bland annat ett hattrick av lagkaptenen Ketil Kronberg. Dalen hade således en tvåmålsledning in till den andra akten som blev jämnare, men bortalaget kontrollerade sin ledning och kunde till slut vinna med 6-8.

– Karlson Martell stod för ett hattrick och en målgivande passning och blev därmed poängbäst i fighten på lördagen. I gästernas lag gjorde Jonas Landström tre poäng i form av två mål och en assist.

– Johannes Wilhelmsson kammade hem poängligan i SSL 2018/2019. Totalt blev det 86 poäng, uppdelat på 33 mål och imponerande 53 assist.

– Samtidigt som såväl Växjö som Pixbo förlorade tog Dalen därmed klivet upp och blev femma i SSL-tabellen.