Hemma
Lindås
LIND
Borta
Kalmarsund
KAL

Jumbon avslutade på bästa sätt - höll undan mot Kalmarsund

16 mars 2019 17:35
SSL Herr

Redan nedflyttningsklara nykomlingen Lindås skulle avsluta sejouren i högstaligan på bästa tänkbara sätt. Hemma i Salming Arena höll göteborgarna undan och plockade till slut samtliga tre poäng mot Kalmarsund - vilket blev lagets tredje seger för säsongen.


Resultatet:

Lindås - Kalmarsund 6-5 (2-1, 2-1, 2-3)

Mål Lindås: Albin Jansson 2, Tim Oskar Wiklund, Oskar Henriksson, Edward Brask, Alessandro Agus

Mål Kalmarsund: Kim Nilsson 2, Kevin Björkström 2, Kevin Haglund

Rubrikerna:

– Varken Lindås eller Kalmarsund kunde i nykomlingsmötet på lördagen förbättra sina placeringar i SSL-tabellen. Däremot ville den redan klara tolvan respektive tian avsluta säsongen på bästa sätt - och det var jumbon Lindås som skulle få jubla högst.

– I en jämn kamp var det Kalmarsund som tog ledningen via Kim Nilsson, men hemmalaget vände och vann såväl den första som den andra perioden med 2-1. 4-2 var ställningen in till den tredje där Kalmarsund kröp allt närmare och med mindre än minuten kvar såg Kevin Björkström till att göra både 6-4 och 6-5 för gästerna. Närmare än så kom dock inte Kalmarsund och Lindås kunde därmed avsluta sejouren i högstaligan på bästa tänkbara sätt och inkassera sin tredje seger för säsongen.

– Patrik Malmström noterades för tre målgivande passningar och blev tillsammans med bortalagets Kim Nilsson (2+1) poängbäst.

– Nilsson slutade därmed på 52 poäng - uppdelat på 33 mål och 19 assist - i den totala poängligan.