Hemma
Falun
FAL
Borta
Höllviken
HÖL

Falun klar tabelltvåa efter seger mot Höllviken

9 mars 2019 19:05
SSL Herr

Falun hade som sikte att säkra andraplatsen i tabellen under lördagen när Höllviken kom på besök. Hemmalaget, med Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström och Omar Aldeeb i spetsen, gick ut hårt och efter 60 spelade minuter stod det klart att dalalaget slutar tvåa efter att ha vunnit med 8-5.


Resultatet:

Falun - Höllviken 8-5 (3-1, 4-3, 1-1)

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 3, Omar Aldeeb 2, Rasmus Enström, Johan Samuelsson, Malte Lundmark

Mål Höllviken: Pontus Karlson Martell, Johannes Wilhelmsson, Christoffer Andersson, Fabian Hansson, Daniel Persson

Rubrikerna:

– Falun dominerade den första matchen skottmässigt och hade dessutom 3-1 på tavlan efter de första tjugo. Ett resultat som kunde varit 4-1 då Alexander Galante Carlström fick chansen att utöka hemmalagets ledning med en straff, men missade. SSL:s poänkung Johannes Wilhelmsson reducerade när mittenakten var 35 sekunder gammal men Falun med Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström och Omar Aldeeb i spetsen såg till att tabelltvåan fortsatt hade ledningen efter mittperioden - denna gång med 7-4.

– Den sista perioden bjöd inte på lika många mål som de första två och efter 60 spelade minuter stod det klart att Falun vann med 8-5.

– Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström och Omar Aldeeb svarade alla tre för tre poäng vardera idag. Galante Carlström i form av ett hattrick, Enström med ett mål och två assist och Aldeeb med två mål och en assist. Hos gästerna, som endast kom till spel med två femmor, var Daniel Persson poängbäst ett mål och två assist.

– Lördagens tre poäng gör att Falun kniper andraplatsen med endast en match kvar att spela. För Höllvikens del är det redan klart att de slutar elva i SSL 2018/2019.