Hemma
Lindås
LIND
Borta
Mullsjö
MUL

Tarenius, Eriksson och Vestlund släckte Lindås hopp

27 februari 2019 22:20
SSL Herr

Ny förlust och nådastöt. Med fyra omgångar kvar står det klart att Lindås inte kan nå säker mark och Göteborgsklubben går mot nedflyttning. Bödel fick Mullsjö agera, som förlängde sin segerrad tack vare en rad tvåmålsskyttar.


Resultatet:

Lindås - Mulsjö 5-8 (2-4, 2-1, 1-3)

Mål Lindås: Patrik Malmström 2, Albin Jansson 2, Tim Oskar Wiklund

Mål Mullsjö: Pelle Tarenius 2, Rikard Eriksson 2, Anton Vestlund 2, Kim Ganevik, Kasper Hedlund

Rubrikerna:

– Seger och tre poäng krävdes för att Lindås skulle behålla ens en matematisk chans att hålla sitt hopp levande. Tabelljumbon hänge även med länge och väl - men gick lottlösa av planen och kommer inte att nå något nytt SSL-kontrakt.

– Istället blev det här en kväll som återigen gick i Mullsjös favör. Västgötarna kom till spel med hysteriskt fin form och förlängde segerraden, även om det tog emot stundtals.

– Albin Jansson gav nämlingen Lindås ledningen, men Anton Vestlund och Rikard Eriksson replikerade två gånger om var i den första akten. Mullsjö lämnade den med övertaget 2-4.

– Med en bräcklig uddamålsledning inför den tredje perioden var det sedan dags för nästa tvåmålsskytt att presentera sig. Pelle Tarenius sköt både 4-6 och 5-7 när Mullsjö höll undan till seger.

– Trepoängaren lyfter MAIS till tredje plats i tabelltoppen.