Hemma
Storvreta
STO
Borta
Sirius
SIR

Full pott för Storvreta i Uppsaladerbyt

12 februari 2019 21:10
SSL Herr

Det var säsongens tredje Uppsaladerby där serieledarna Storvreta vunnit de två tidigare mötena mot Sirius. Och under tisdagen kunde hemmalaget ta tredje raka segern och har därmed tagit nio poäng av nio möjliga mot gästerna denna säsong.


Resultatet:

Storvreta - Sirius 7-5 (3-2, 3-1, 1-2)

Mål Storvreta: Albin Sjögren 2, Robin Nilsberth 2, Victor Andersson, Rasmus Sundstedt, Tobias Gustafsson

Mål Sirius: Jakob Drews 2, Joakim Olsson 2, Filip Eriksson,

Rubrikerna:

– Storvreta hade spelövertaget i den första perioden men Jakob Drews såg till att gästerna var med i matchen med sina två mål efter de första 20 minuterna.

– I inledningen av mittenakten hittade Drews sedan fram till Filip Karlsson som såg till att det var kvitterat och 3-3 på tavlan. Men därefter kunde hemmalaget rycka ifrån genom ett mål från Tobias Gustafsson och två mål från Albin Sjögren. Robin Nilsberth punkterade sedan matchen genom att göra 7-3 till Storvreta tre minuter och 49 sekunder in i den sista perioden. Inom loppet av åtta sekunder i slutskedet av matchen fick Joakim Olsson in två bollar till för Sirius.

– Albin Sjögren och Robin Nilsberth fortsätter att ösa in poäng för Storvreta - idag blev det tre nya poäng var för de båda herrarna.

– Även Sirius poängkungar svarade för fler poäng ikväll - både Jakob Drews och Filip Eriksson noterades för tre respektive fyra poäng och har nu svarat för 48 och 44 poäng var.

– Storvreta är fortsatt kvar i toppen och har nu 60 poäng på 24 matcher. Sirius är fortsatt kvar på en nionde plats med 37 poäng.