Hemma
Storvreta
STO
Borta
Dalen
DAL

Mittperioden gav Sjögren och Storvreta revansch

20 januari 2019 18:25
SSL Herr

Serieledande Storvreta hade en oplockad gås med Dalen sedan duons premiärmöte. När Umeålaget var tillbaka i IFU Arena kom repliken från tabellettan, som i en annars jämn fight ryckte i mittenakten till en behärskad seger.


Resultatet:

Storvreta - Dalen 7-4 (1-1, 3-0, 3-3)

Mål Storvreta: Albin Sjögren 3, Jimmie Pettersson, Henrik Stenberg, Mattias Samuelsson, Jesper Berggren

Mål Dalen: Mattias Wallgren, Johan Larsson, Linus Holmgren, Ketil Kronberg

Rubrikerna:

– För första gången sedan premiäromgångens 6-10-smäll var Dalen tillbaka i IFU Arena. Och den här gången slog Storvreta tillbaka med full kraft - inte minst i mittperioden.

– Efter en målmässigt jämn inledande akt (1-1) kom det avgörande rycket från hemmalaget i andra. Albin Sjögren sköt 2-1, Mattias Samuelsson fyllde på med trean och Jimmie Pettersson utökade ledningen till tre bollar. I slutperioden drog sedan Storvreta hastigt ifrån till hela 7-1 och matchen var över.

– Två av dem målen signerades Albin Sjögren, som landade på ett hattrick och dessutom en assist. Även den rutinerade backbjässen Jesper Berggren spelade en huvudroll med ett två mål och dubbla framspelningar.

– Vinsten var Storvretas 14:e i följd och formen hos de regerande mästarna är hysterisk. Det är den däremot inte hos Dalen, som nu har tre raka nederlag.