Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Höllviken
HÖL

JIK tog första trepoängaren - Hessmer med hattrick

6 oktober 2018 16:35
SSL Herr

Det dröjde fem matcher, men till sist kunde Jönköping fira en seger under ordinarie matchtid. Mot ett alltmer formsvagt Höllviken klev lagkaptenen fram med tre mål när JIK vände underläge till vinst.


Resultatet:

Jönköping - Höllviken 8-5 (1-2, 2-2, 5-1)

Mål Jönköping: Rickard Hessmer 3, Otto Weidman, Hannes Blomkvist, Anton Hedin, Emil Nilsen, Lucas Bernhardsson

Mål Höllviken: Daniel Persson 2, Pontus Karlson Martell, Christoffer Andersson, Johannes Wilhelmsson

Rubrikerna:

– Det var Höllviken som längde hade kommandot i Idrottshuset, men JIK vände med en magisk slutperiod. Hemmalaget gick där från underläge till seger efter att ha vunnit perioden med klara 5-1. Avgörandet kom sent och Hannes Blomqvist satte 6-5 med bara 1.30 kvar att spela.

– Rickard Hessmer var annars den främsta faktorn till den starka vändningen. Jönköpings lagkapten svarade för tre mål i segern - ett hattrick som betydde lagets första trepoängare för säsongen.

– Målskytt - igen. Pontus Karlson Martell gick för ovanlighetens skull mållös senast, men var här tillbaka i protokollet för sitt Höllviken. Skåningarnas främsta målskytt för dagen var dock Daniel Persson med dubbla nätrassel.

– Höllviken har nu tre raka förluster, en tung trend som laget behöver bryta. I tabellen är Jönköping tack vare vinsten bara en poäng bakom Skånelaget.