Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 2 matcher
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 2 matcher

Rönnby bygger - tränare klar och stjärnan stannar

12 april 2018 13:30
SSL Dam Silly

Det rör på sig inom Rönnby. Västeråsklubben har på bara det senaste dygnet gjort ett nyförvärv, förlängt med profilspelaren och presenterat sin nya tränare.


Rönnbys slutspelsäventyr tog slut efter fyra spelade matcher. Kvartsfinaluttåget mot Pixbo Wallenstam har nu hunnit smältas och SSL:s tabellsexa är i full gång med att sätta truppen till kommande säsong.

En viktig pusselbit i det nya lagbygget har varit tränarfrågan. Jimmy Gunnstedt lämnar de brandgula efter två år som huvudtränare, samtidigt som Gunnstedts sidekick Karolina Widar går vidare med uppdrag hos damlandslaget. Ny in på tränarbänken blir istället John Kvist, en 37-årig västeråsare med meriter från stadskollegorna.

– John Kvist har gjort ett fint och engagerat jobb för Västerås Innebandy under många år. John har under åren ofta synts på Rönnbys matcher och han har också under flera år kamperat i samma arena som Rönnby, så vår kännedom om Johns kapacitet som tränare och ledare är god, kommenterar Rönnbys ordförande Hannu Högberg för klubbens hemsida.

Bäste poänggöraren förlänger: "Är otroligt viktig"

– Jag känner mig väldigt glad och förväntansfull inför den här resan. Västerås Rönnby IBK är en anrik innebandyförening som jag följt i många år. Klubben har alltid lyckats fostra toppspelare och har hållit en hög nivå i många år, fyller Kvist själv i.

Även i spelartruppen sker det förändring hos Rönnby. Under onsdagen presenterades två nyheter, däribland värvningen av Isabella Halling. Den tidigare Rönnbyspelaren vänder tillbaka till brandgult efter tre år på vift, senast i Allsvenskan med Västerås Innebandy där det blev 47 poäng denna säsong.

En annan spelare som levererat offensivt är Linnéa Nilsson - Rönnbys poängmässigt klart bästa spelare i SSL 2017/2018. Nilsson har nu även förlängt sitt kontrakt och gör till hösten sin sjätte säsong i brandgult.

– Linnéa Nilsson är otroligt viktig. Med sin erfarenhet, sitt tekniska spel och målkänsla är hon en viktig kugge i vår ambition att höja nivån ett steg till mot de riktigt stora matcherna, resonerar Hannu Högberg.