Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 1 match

Kickad från herrlaget - nu tar Johansson över damerna

10 april 2018 10:30
SSL Dam Silly

Niklas Johansson fick gå efter Sirius tunga höst. Nu är tränaren tillbaka på klubbens elitnivå, den här gången som ansvarig för damerna.


– Jag tycker att uppdraget är en rolig och spännande utmaning. Laget har gjort en bra säsong och visat att det finns mycket kvalitet, men det går ju alltid att göra saker bättre och där ligger utmaningen, kommenterar Johansson för Sirius hemsida.

Tränaren är tillbaka i hetluften. Säsongen som för vissa lag fortfarande pågår startade Niklas Johansson upp som huvudtränare för Sirius SSL-herrar, ett uppdrag som han tvingades lämna efter en svag höst. Några hard feelings finns inte mellan tränare och klubb, även om Johansson erkänner att det var tråkigt att bli uppsagd.

– Men det är något som följer med ett tränarjobb på elitnivå, då det förväntas resultat och föreningen såg ingen annan utväg för att få till en förändring. Däremot var föreningen tydlig med att de fortfarande tycker att jag var en duktig tränare och beviset är att jag fått frågan att ta över som tränare för damlaget.

Även på damsidan gick Sirius igenom ett par tunga inledande höstmånader innan säsongen vändes. Uppsalalaget nådde till sist slutspel, där det tog stopp i kvartsfinal. Med Johansson som ny bakom rodret siktar nu de blåsvarta på att lyfta ännu högre.

– Arbetet har redan börjat. Först och främst gäller det att sätta truppen, vilket sportgruppen är i full gång med. Tanken är att vi kör igång med gemensamma träningar första veckan i maj, berättar Johansson.