22 Apr 2 matcher

Stjärnan Stenberg efter finalförlusten: ”Det här laget förtjänar så mycket mer”

24 april 2023 15:18
SM-FINAL

Emma Stenbergs Pixbo Wallenstam IBK förlorade SM-finalen mot Thorengruppen med uddamålet. Vi har pratat med lagets stjärna och skarpe målskytt efter finalavgörandet.

Se hela intervjun i videospelaren ovan.

Emma Stenberg gjorde allt i sin makt för att hennes Pixbo Wallenstam IBK skulle säkra SM-guldet. Pixbos nummer 17 har producerat toppsiffror både i grundserien och i slutspelet. Stenberg gjorde två av sitt lags tre mål i 3-4-förlusten i SM-finalen mot Thorengruppen IBK.

Stenberg, tillsammans med lagkamraten Klara Loneberg, slutade på delad trejde plats i poängligan i slutspelet. Hon tog sig tiden att prata med oss efter den tuffa förlusten.

”Just nu känner jag mig bara tom egentligen. Vi alla gick för det här guldet och när den drömmen krossas så vet man inte riktigt vart man står.”

Och Pixbos stjärna fortsätter resonemanget efter matchen.

”Det är så orättvist. Vi förtjänar så mycket mer. det här laget förtjänar så mycket mer, föreningen förtjänar så mycket mer. Det hade varit ett perfekt avslut på den här säsongen. Men det blev inte så.”

Pixbo pressade regerande mästarna maximalt och ledde matchen med 3-2 i slutet av andra perioden, efter mål just av Stenberg. Och hon avslutar intervjun på ett bestämt sätt.

”Det är inte självklart vilket lag som ska vinna, det gäller att göra jobbet över 60 minuter. Idag var det tyvärr Thorengruppen som drog det längsta strået. Vi får åka hem och bryta ihop och komma igen nästa år helt enkelt. För vi ska ha det där jävla guldet någon gång.”